Pesse morst punten in Groningen en Noordscheschut

GRONINGEN - Voor Pesse vrouwen 1 stond dit weekend de uitwedstrijd tegen The Knickerbockers vrouwen 2 op het programma. Bij een studentenclub zou je verwachten dat alles wat later op de dag begint, maar niets was minder waar. Pesse vertrok al om 8.00 uur om vervolgens om 10.00 uur te moeten af trappen tegen de formatie uit Groningen.

Onder winterse omstandigheden floot de naar later bleek goed fluitende scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Beide teams leken aardig te moeten wennen aan de veranderde temperatuur, want van hoogstaand voetbal was deze ochtend nauwelijks sprake.

De eerste speldenprikken werden uitgedeeld door Pesse, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. Aan de overzijde creëerde de thuisploeg overigens ook geen grote mogelijkheden. Na ruim een halfuur spelen kwam Pesse vervolgens uit een standaardsituatie op voorsprong. Danitsja schoot een vrije bal vanaf de zijkant van de zestien strak over de grond langs de keepster: 0-1. Kort daarna leek Janke uit een steekpass de voorsprong te verdubbelen, maar de alerte keepster van The Knickerbockers was op tijd uit haar goal om te keren.

In de tweede helft waren de grootste kansen voor de thuisploeg, maar na twee keer een een-op-een-kans gemist te hebben leek de Groningse formatie deze middag niet meer te gaan scoren. Een kwartier voor tijd viel echter uit een standaardsituatie alsnog de gelijkmaker. Een hoekschop zeilde aan iedereen voorbij en viel bij de tweede paal binnen: 1-1. Dat bleek uiteindelijk ook de terechte uitslag.

Door deze puntendeling staat Pesse nu gedeeld vijfde met 14 punten uit acht wedstrijden. Komende zaterdag speelt het thuis om 14.30 uur tegen Oranje Nassau VR3 dat twee punten minder heeft dan Pesse.

Pesse vrouwen 2
NOORDSCHESCHUT- Voor Pesse vrouwen 2 stond dit weekend de wedstrijd tegen Noordscheschut vrouwen 1 op het programma. Bij Pesse begon basisdebutant Aeoni aan de aftrap, nadat zij vorige week al met een goede invalbeurt haar opwachting maakte in Pesse-tenue.

Het krachtsverschil tussen de titelkandidaat en Pesse werd in de eerste minuut al uitgedrukt op het scorebord: 1-0.  In het laatste kwartier van de eerste helft viel vervolgens ook de 2-0 en 3-0.

In de tweede helft begon Noordscheschut opnieuw met scoren (4-0), maar uiteindelijk kwam Pesse ook steeds gevaarlijker opzetten en dat leidde een paar keer tot een mogelijkheid op een doelpunt. Een doelpunt was Pesse echter deze middag niet gegund en Noordscheschut scoorde zelf nog wel twee keer: 6-0.

Komende zaterdag speelt Pesse vrouwen 2 thuis tegen Staphorst vrouwen 1 om 11.30 uur.