Pesse morst punten in Bruchterveld

BRUCHTERVELD - Dat de ene wedstrijd de andere wedstrijd niet is, kwamen de vrouwen van SV Pesse dit weekend achter. Na de ruime en knappe overwinning van vorige week tegen titelkandidaat Nieuwleusen had het dit keer tegen hekkensluiter Bruchterveld een offday wat resulteerde in puntverlies: 1-1.

Waar de geblesseerde speelster Robin Takens goed en wel haar camera op de tribune had geïnstalleerd om het publiek thuis via een livestream op de hoogte te houden was het Pesse dat al op voorsprong kwam. Uit een hoekschop van Mannie profiteerde Rosan van slecht wegwerken van de thuisploeg: 0-1.

Daarna kwam de wedstrijd maar moeizaam op gang en was het rommelig van beide kanten. Pesse ging teveel mee in het gehaaste spel van Bruchterveld en kon daardoor geen grip krijgen op de wedstrijd. Aan beide kanten leverde dat overigens nauwelijks mogelijkheden op.

Pesse kwam via balletjes achter de verdediging er af en toe gevaarlijk uit, maar de keepster van Bruchterveld deed goed mee en voorkwam een grotere achterstand. Daartegenover probeerde Bruchterveld af en toe van afstand het doel van Pesse onder vuur te nemen zonder resultaat. Zo’n vijf minuten voor rust viel de gelijkmaker alsnog, na een goede aanval werd de bal vanaf randje zestien strak in de hoek binnengeschoten: 1-1.

Ondanks de woorden in de rust dat Pesse uit een ander vaatje moest gaan tappen in de tweede helft kwam Bruchterveld sterker uit de kleedkamer en dat resulteerde in een hard schot op de paal.

Daarna was het Bruchterveld dat op zoek ging naar de voorsprong, maar ze wisten nauwelijks gevaarlijk te worden. Ook de goed ingevallen Dyon en MO17-speelsters Marlinde en Marlieke konden er niet voor zorgen dat Pesse meer grip kreeg in deze chaotische wedstrijd, maar toch was Pesse in de slotfase dichtbij een ontsnapping na een afstandsschot van Mannie die rakelings over ging. De beste kansen in de slotfase waren echter voor Bruchterveld, maar Pesse wist met kunst-en-vliegwerk een tegentreffer te voorkomen.

Daardoor eindigde deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Voor Pesse is het zaak om deze wedstrijd snel te vergeten en zich te focussen op volgende week, want dan wacht de lastige thuiswedstrijd tegen koploper Gramsbergen.