Pesse maakt het spannend na nederlaag bij Drachten

‘Drachten was gewoon scherper dan wij’

Drachten - De uitwedstrijd bij Drachten zou de wedstrijd worden waarin Pesse handhaving in de tweede klasse zou veilig stellen, maar in plaats daarvan werd het een teleurstellende 2-1 nederlaag. Pesse was in het eerste half uur niet bij de les en mocht blij zijn dat slechts 1-0 stond. Na een uur werd het 2-0, waarna Pesse na 2-1 nog enige hoop kreeg, maar een punt zat er niet meer in. Daardoor worden het nog spannende weken.

Naast de geblesseerde spelers Erwin strijker, Nordin Prikken, Bennie van Dam en Jorn de Vries was Milan Kolen nog niet hersteld van de botsing van vorige week tegen GAVC. Daardoor vormden Corian Casander en Sven Evenhuis het centrale duo. Voor Pesse was het een cruciaal duel, want bij winst was het veilig. Na de 4-1 zege van vorige week en de 2-0 winst in de thuiswedstrijd tegen Drachten heerste er bij Pesse vertrouwen op een goede afloop. Daarbij had men blijkbaar niet op Drachten gerekend dat voor haar laatste kans vocht. De hekkensluiter begon namelijk veel beter aan de wedstrijd en kwam al na vier minuten op een 1-0 voorsprong door Rein Jacobi. Pesse was niet bij de les en kwam er met 1-0 nog genadig af, want Drachten miste vier opgelegde kansen. Pesse kwam na 26 minuten goed weg toen Erwin Elzinga van ver langs doelman Waninge schoot, maar de bal tergend langzaam net naast zag rollen. De enige kans voor Pesse in het eerste kwartier was voor Ingmar Reinders wiens schot goed gered werd door de sterk keepende Jeroen Dragt. In het laatste kwartier van de eerste helft werd Pesse beter en kreeg het goede kansen op de gelijkmaker via Remmert Verbrugge, Ezra Meijer, Marco Hartman en Niek Brinkman. Een ziedend schot van Niek Brinkman pakte Dragt goed. Even later deed hij dat opnieuw na een knal van Ezra Meijer, waarbij Remmert Verbrugge in de rebound geblokt werd. Daarna tikte doelman Dragt een kopbal van Marco Hartman tot corner. Pesse drong aan en was vlak voor rust dichtbij de verdiende gelijkmaker via een kopbal van Ezra Meijer, die van de doellijn werd getrapt. Daarna claimde Pesse een strafschop wegens hands, maar arbiter Benjamins wuifde de protesten weg. Pesse was in deze fase meer in balbezit en Drachten trok zich terug en probeerde bij balbezit met lange ballen de spitsen aan het werk te zetten. Dat had op slag van rust bijna nog succes, maar Wilke Siderius tikte in kansrijke positie naast.

Het spelbeeld wijzigde na rust niet. Pesse had het betere veldspel en viel aan, terwijl Drachten afwachtte. Ezra Meijer schoot te slap in en Ingmar Reinders kon doelman Jeroen Dragt in kansrijke positie niet passeren. Pesse ging achterin risico nemen en daar profiteerde het counterende Drachten van na ruim een uur. Na weifelend verdedigen door Pesse frommelde Rick King het leer langs Pesse-doelman Ruben Waninge. Drachten stoorde de aanvalsopbouw van Pesse steeds vroeger en de gasten kenden daar veel moeite mee. Het werd dan ook nauwelijks meer gevaarlijk, totdat Marco Hartman acht minuten voor tijd de hoop weer enigszins terugbracht in de harten van de Pessenaren. Ingmar Reinders zette vanaf rechts goed voor, waarna Marco Hartman de bal langs Dragt tikte. Pesse probeerde er nog een slotoffensief uit te persen, maar bleef met lege handen, waardoor het nog spannende weken worden om handhaving te realiseren. ,,Drachten was gewoon scherper vanaf de start,” zegt Pesse-trainer Harm Spijker. ,,Daarna waren we gewoon niet bij machte het vele balbezit ook om te zetten in goals. Dat was ook de verdienste van Drachten. Uiteindelijk konden we niet op de mat leggen wat vorige week wel lukte.”

Drachten-Pesse 2-1 (1-0) 4. Rein Jacobi 1-0, 65. Rick King 2-0, 82. Marco Hartman 2-1. Scheidsrechter: Benjamins. Toeschouwers: 100. Pesse: Waninge; Evenhuis, M. de Vries, Casander (69. Veninga), van Wijk; Brinkman, Meijer, S. Hartman, Verbrugge; M. Hartman, Reinders.