Pesse lijdt zure nederlaag tegen EMMS

Slagharen - Pesse bleef ook in haar derde wedstrijd van het seizoen met lege handen achter bij EMMS. De ploeg van trainer John Kramer leed een onnodige 4-2 nederlaag in een waar kansenfestival. EMMS kreeg de meeste kansen en op grond daarvan was de zege misschien verdiend, maar Pesse speelde wel haar beste wedstrijd tot nu toe. Daardoor was het extra zuur dat de ploeg op nul punten bleef steken.

Pesse miste Sven Evenhuis wegens een schorsing en daarvoor stond Daniël van Arkel in het centrum van de verdediging. In de schaduw van het ponypark Slagharen zonder publiek speelden beide ploegen een uiterst vermakelijke eerste helft met de nodige kansen voor beide ploegen. Na een gemiste kans voor Remmert Verbrugge kwam Pesse twee keer goed weg na een kopbal van Maurice Kosse op de lat en een misser van Boy Pieper. De derde kans was wel raak door Joran Kleinheerenbrink.

De tweede kans voor Pesse betekende direct de gelijkmaker. Op de rand van het strafschopgebied legde Marco Hartman breed op Remmert Verbrugge, die doelman Bastin Kleinheerenbrink kansloos liet. Even later was Marco Hartman dichtbij de 1-2, maar zijn schot vloog naast. Pesse kwam na de gelijkmaker beter in de wedstrijd en begon beter te combineren. Vooral op rechts brak Pesse regelmatig door en vanaf die kant was er dreiging via Matthijs Veninga en Ezra Meijer, maar de gasten verzuimden af te drukken. In de slotfase van het eerste bedrijf werd EMMS weer eens gevaarlijk via Joran Kleinheerenbrink, waarbij een kopbal door Bennie van Dam van de doellijn werd geknald. De rust ging in met een 1-1 stand en dat was gezien de verhouding in het veld redelijk terecht.

Pesse begon heel goed aan het tweede bedrijf en had na vier minuten al op voorsprong kunnen staan. Eerst kopte Arjan Kleine na een vrije bal van Patrick Poeste tegen de keeper op en daarna schoot Remmert Verbrugge na een solo hoog over. Net in een fase dat Pesse op weg leek naar een voorsprong, kreeg het op knullige wijze een tweede treffer tegen. Na een corner raakte Daniël van Arkel de bal verkeerd, waarna het leer tegen de paal ketste. Moehjiddin Brinkman was attent en tikte de bal in de touwen. Dat was een fikse tegenvaller voor Pesse, maar EMMS kon daar niet lang van genieten. Nog geen minuut later lobde Matthijs Veninga op de rand van het strafschopgebied over een verdediger heen en volleerde het leer schitterend in de uiterste hoek.

Daarna voltrok zich een amusante open wedstrijd met twee aanvallende ploegen die veel ruimte aan de tegenstander boden. EMMS kreeg kansen genoeg om opnieuw op voorsprong te komen via Robin Eggen en Joran Kleinheerenbrink, maar zij hadden het vizier niet op scherp. Na ruim een uur kwam EMMS toch op voorsprong. Een afstandsschot van Maurice Kosse trof de lat, waarna RobinEggen de bal op het hoofd kreeg en de bal in het doel zag rollen. Opnieuw een onnodige tegentreffer voor Pesse, dat opnieuw in de achtervolging moest.

Invaller Jorn de Vries was dichtbij de 3-3, maar zijn schot belandde op de vuisten van doelman Kleinheerenbrink. Pesse kon er geen slotoffensief uitpersen, maar gaf in plaats daarvan de 4-2 onnodig weg. Na een fout in de defensie kon doelman Waninge een inzet nog keren, maar wederom was Robin Eggen attent en gleed de beslissende treffer binnen. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en hield Pesse een zeer onbevredigend gevoel aan de derde verliespartij over.

EMMS-Pesse 4-2 (1-1)
10. Joran Kleinheerenbrink 1-0, 17. Remmert Verbrugge 1-1, 51. Moehdjiddin Brinkman 2-1, 52. Matthijs Veninga 2-2, 65. Robin Eggen 3-2, 82. Robin Eggen 4-2.

Scheidsrechter: Stoetman.
Geel: Kleine, Verbrugge (Pesse).

Toeschouwers: 0.

Pesse: Waninge; Van Arkel, Moes (66. Van Wijk), Meijer, Van Dam; Strijker, Poeste (68. De Vries), Veninga (88. Van Slooten), Kleine; Hartman, Verbrugge.