0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse lijdt eerste nederlaag bij Raptim

‘Vijf afwezigen is te veel voor ons’

Coevorden - Pesse leed haar eerste competitienederlaag van het seizoen bij Raptim. Het zwaar gehavende Pesse was de eerste helft niet echt bij de les en liep een 2-0 achterstand op. Na rust hoopten de gasten via opportunistisch spel nog op succes. Vlak voor tijd kwam Pesse terug tot 2-1, maar verder kwam de ploeg van trainer Yves Heskamp niet. Pesse bleef ondanks de nederlaag wel koploper, omdat Ruinen bij HODO verloor. Pesse miste Marco Hartman, Robin Zinger, Bram Vredeveld, Jurgen Nes wegens blessures en Niek Brinkman wegens vakantie. Heskamp moest daardoor opnieuw flink puzzelen. Hij begon met Rick Witten en Bram Otten als backs en met Robin Ian Okken in de spits. In de eerste twintig minuten was Raptim de baas en de eerste kans was al na twaalf minuten.  Stan Meppelink verscheen helemaal vrij voor Ruben Waninge, maar raakte de bal niet goed, waardoor het leer naast rolde. Even later zette Senna Kootstra voor, waarna Sven Meiringh naast kopte. De flankspelers van Raptim waren sneller dan de verdedigers van Pesse en dat leverde de nodige problemen op, maar een tegentreffer bleef Pesse bespaard. Daarna kwam Pesse iets beter in de wedstrijd en was dreigend via Jari Hilberdink en Robin Ian Okken. Pesse had pech dat doelman Kay de Groot finaal over een terugspeelbal heen maaide en het leer naast het doel rolde. In een fase dat Pesse meer grip kreeg op de wedstrijd kwam Raptim op voorsprong. Na vermeend hands benutte Laurens Meppelink de strafschop. Omdat er veel snelheid in de voorhoede van Raptim zit, koos de ploeg voor lange ballen en dat leverde vlak voor rust de 2-0 op. Na een voorzet van Sven Meiringh tikte Stan Meppelink de bal langs Ruben Waninge. Aanvallend bracht Pesse te weinig. Vlak voor rust kwam het niet verder dan een kopbal van Ezra Meijer, die naast ging. Tweede helft Na rust zette Heskamp wat om en bracht Frank Priet en Bart Steenbergen voor Rick Witten en Mike Bruinenberg. Pesse joeg op de aansluitingstreffer. Met veel mensen achter de bal hield Raptim tegen en counterde regelmatig. De thuisclub kreeg via uitvallen de beste kansen via Laurens Meppelink, Sven Meiringh en invaller Björn Wesseling, maar door schotloosheid bleef Pesse in een gunstig resultaat geloven. De gasten begonnen opportunistisch te spelen met lange ballen in het strafschopgebied van Raptim. Heskamp stuurde laatste man Erwin Strijker naar voren, maar echte kansen kreeg Pesse niet. Er kwam weer hoop bij Pesse toen Sander Hartman via de strafschopstip 2-1 maakte. De defensie van Raptim oogde paniekerig en invaller Jordi Prins was kansrijk, maar werd afgevlagd, dat heel Pesse bestreed. Pesse-trainer Yves Heskamp vond dat zijn team te weinig gecreëerd had. ,,Vijf afwezigen is te veel voor ons. Ik ben teleurgesteld over de eerste 25 minuten toen we weinig te zeggen hadden. Daarna werden we sterker en kregen we meer overwicht. Twaalf minuten later werd het 1-0 en vlak voor rust 2-0. Na rust begonnen we meer te pressen en daar had Raptim het moeilijk mee. Na de 2-1 kregen we een beetje hoop op meer, maar helaas zat er meer niet in.” Heskamp was verbaasd over beslissingen van arbiter Nigro. ,,Raptim was veel scherper en harder. Ik vond dat de scheidsrechter daarbij niet altijd goed handelde. Hij had dertien minuten blessuretijd bij kunnen tellen in plaats van drie, want ik vond Raptim soms hard spelen.” Raptim-Pesse 2-1 (2-0) 36. Laurens Meppelink 1-0 (strafschop), 40. Stan Meppelink 2-0, 86. Sander Hartman 2-1 (strafschop). Scheidsrechter: Nigro. Geel: Habing (Raptim), Priet (Pesse). Pesse: Waninge; Kolen, Otten, Witten (46. Priet), Strijker; S. Hartman, Meijer, Bruinenberg (46. Steenbergen); Reinders, Okken (66. Prins), Hilberdink.