Pesse lijdt duur puntverlies bij Sweel

Zweeloo - Pesse heeft twee dure punten laten liggen in de uitwedstrijd tegen subtopper Sweel. In een rommelige wedstrijd op een hobbelig veld kwam Pesse niet verder dan een teleurstellend 2-2 gelijkspel. In de rust was er bij 0-2 nog weinig aan de hand. Marco Hartman miste vanaf elf meter de kans op 0-3, waarna binnen twee minuten Pesse twee knullige doelpunten tegen kreeg. Hierdoor lijkt de titelstrijd beslist in het voordeel van Raptim. Pesse miste voor deze avondwedstrijd Niek Brinkman, Bram Vredeveld en de geschorste Frank Priet. In het eerste kwartier kreeg Sweel enkele kansen op treffers via Stein Jansen en Thijmen Trompetter, maar Pesse-doelman Ruben Waninge hield zijn ploeg op de been. Pesse had iets meer de bal en was enkele keren dreigend. In die fase werden drie aanvallen van Pesse afgevlagd wegens buitenspel, maar dat was op zijn minst gezegd discutabel. Na twaalf minuten rondde Marco Hartman een fraaie aanval over rechts via Ingmar Reinders en Ezra Meijer doeltreffend af, maar ook toen ging de vlag omhoog. De niet daadkrachtige scheidsrechter Spreen nam het vlagsignaal over. Kort daarna bracht Ingmar Reinders zijn ploeg toch aan de leiding via een knappe actie, waarbij hij vanaf rechts naar binnen liep en enkele spelers passeerde. Doelman Reuvers was kansloos op het gerichte schot hoog in de touwen. Pesse was daarna sterker en het wachten was op de tweede treffer. Die kwam er ook, nadat Robin Okken de bal tegen de handen van Thijs Nijland schoot. Marco Hartman benutte de strafschop feilloos. Toch werd Sweel via een uitval nog even gevaarlijk via Thijs Nijland, maar Bennie van Dam kon net op tijd redding brengen. Bij rust leek Pesse op rozen te zitten met een 0-2 voorsprong. Tweede helft Na de thee veranderde het spelbeeld, want Pesse speelde moeizaam, terwijl Sweel feller werd in de duels. Na elf minuten had Pesse de wedstrijd kunnen beslissen, nadat Lars Stadman Marco Hartman bij de arm pakte. De Pesser spits koos bij de strafschop voor een ‘Panenka’. De doelman koos voor de rechter hoek, maar de bal vloog over. Daarna werd het duel nog rommeliger met veel overtredingen en weinig kansen. De wedstrijd werd ook grimmiger. In het laatste kwartier kantelde het duel onverwacht. Binnen twee minuten gaf Pesse de voorsprong weg na twee knullige tegentreffers. Bram Otten bracht Erwin Strijker in de problemen in het strafschopgebied, waarvan Jasper van der Veen profiteerde. Kort daarna verdween een voorzet via het lichaam van Bram Otten achter doelman Waninge. Dat was een fikse tegenvaller voor Pesse dat niet meer bij machte was een goede aanval op de hobbelige grasmat te laten zien. Vlak voor tijd ontstond er een opstootje. Iedereen ging zich ermee bemoeien en arbiter Spreen staakte vervolgens de wedstrijd. Het bleek een afkoelingsperiode te zijn van vijf minuten, waarna er nog vijf minuten werden gespeeld. Pesse speelde opportunistisch hoge ballen in het strafschopgebied van Sweel, maar dat leverde geen succes op. Na het eindsignaal juichte Sweel alsof het gewonnen had en was de teleurstelling bij Pesse groot na een 0-2 voorsprong. De titel is nog haalbaar, maar lijkt ver uit zicht. Pesse gaat voor pd-wedstrijden om promotie. Voor Pesse-trainer Yves Heskamp voelde het gelijke spel alsof  zijn ploeg twee punten verloren had. Sweel-Pesse 2-2 (0-2) 16. Ingmar Reinders 0-1, 28. Marco Hartman 0-2 (strafschop), 72. Jasper vd Veen 1-2, 74. Bram Otten (e.d.) 2-2. Scheidsrechter: Spreen. Geel: Nijland, Stadman, Adema, vd Veen, Trompetter (Sweel), S. Hartman (Pesse). Pesse: Waninge; Otten, Kolen (46. Verbrugge), Zinger, van Dam (74. Nes); Meijer, S. Hartman, Strijker; M. Hartman, Reinders, Okken.