0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse laat Emmeloord ontsnappen

Emmeloord - Het toverwoord van de seizoensopening van Pesse bij en tegen Emmeloord was effectiviteit. Pesse had na afloop het gevoel een volstrekt onnodige 3-1 nederlaag te hebben geleden. Pesse was qua voetbal minstens gelijkwaardig aan de thuisclub en kreeg de meeste en beste kansen. Pesse kreeg zo’n acht goede kansen, terwijl Emmeloord aan de helft daarvan genoeg had om drie keer te scoren.

Pesse speelde voor rust verzorgd voetbal en liet enkele goede kansen liggen om na een half uur op 0-2 te staan. Emmeloord had moeite met de speelwijze van Pesse, maar leidde na 34 minuten wel met 1-0. Uit het niets schoot Thijs Lanters raak, waarbij doelman Ruben Waninge aan de grond genageld stond. De voorsprong was tegen alle verhoudingen in, maar Pesse was niet bij machte om voorin de kansen te benutten. Daarnaast waren de passes naar de voorwaartsen Marco Hartman en Jorn de Vries te vaak onnauwkeurig. Vlak voor rust kreeg Pesse opnieuw een lesje in effectiviteit, want eigenlijk de eerste echte kans voor Emmeloord betekende de 2-0 via Wouter van den Velden. Dat was een mokerslag voor het beter voetballende Pesse, maar in de defensie werden kleine foutjes Pesse fataal. Vlak voor rust was Jorn de Vries dichtbij de aansluitingstreffer, maar vrij voor doelman Hans Portijk mikte hij te hoog. Matthijs Veninga mikte op de paal. Pesse begon met goede moed aan het tweede bedrijf, maar al gauw stond het 3-0 door een knullige verdedigingsfout. Daarmee leek de wedstrijd beslist. Na rust was Emmeloord iets meer in balbezit en kon Pesse de spitsen moeilijk bereiken. Toen Marco Hartman zeven minuten voor tijd knap scoorde, zette Pesse aan voor een waar slotoffensief. Sven Evenhuis miste vrijwel vanaf de doellijn, maar hij kopte over. Emmeloord wankelde heel even en kwam met de schrik vrij. In de counter had Lars Sipma de 4-1 op zijn schoen, maar twee inzetten keerde Ruben Waninge knap. Pesse-trainer Harm Spijker was met zijn ploeg heel dichtbij de punten. ,,Wij krijgen kansen, maar hebben gewoon nog een stapje te maken om met meer tijd in de zestien van de tegenstander de juiste afronding te maken. Daarentegen anticipeerden we onvoldoende op de lange bal en het opkomen van Emmeloord, waardoor we op de kwaliteit van Emmeloord werden afgestraft.”

sc Emmeloord-sv Pesse 3-1 (2-0) 34. Lanters 1-0, 40. Van den velden 2-0, 56. Van den Velden 3-0, 83. Hartman 3-1.

Scheidsrechter: Van Schepen.

Geel: Lanters (Emmeloord).

Toeschouwers: 200.

Pesse: Waninge; Van Dam, Prikken, Evenhuis, Moes; Veninga, van Wijk, M. de Vries (13. Van Slooten), Strijker; Hartman, J. de Vries.