Pesse krijgt lesje in effectiviteit van de Weide

Pesse krijgt lesje in effectiviteit van De Weide

‘Zuur dat we met lege handen blijven’

Pesse - Pesse beleefde in het bekerduel tegen De Weide opnieuw een deja vu. De thuisclub kreeg de meeste kansen en was vooral na rust de betere ploeg. Twee keer de paal en de lat en De Weide-doelman Tycho Woldman hielden Pesse van scoren af. Het slim counterende De Weide was effectiever en scoorde via uitvallen vijf keer. De 1-5 zege was geflatteerd en betekende de eerste nederlaag voor Pesse dit seizoen. Beide ploegen misten spelers wegens blessures en De Weide verscheen in een volledig andere opstelling dan in het duel van zaterdag tegen Vitesse ’63. De beginfase was spectaculair met een kans voor Mitchell Luchtenberg en een afgekeurde goal wegens vermeend buitenspel. Aan de andere kant schoot Ingmar Reinders op de paal en was Niek Brinkman dichtbij een treffer. Na acht minuten scoorde de 17-jarige Jesse Fennema de 0-1. Pesse zette aan en De Weide koos vooral voor lange ballen op de spitsen. Kansen voor Marco Hartman, Robin Ian Okken, Niek Brinkman en Sander Hartman gingen er niet in, terwijl Mitchell Luchtenberg na een kopbal van Tijmen Blankenstijn wel scoorde: 0-2. Vlak voor rust had Marco Hartman iets terug kunnen doen, maar vrij voor Woldman mikte de anders altijd trefzekere spits hoog over.

Tweede helft

Na rust had Pesse het betere van het spel en joeg op treffers. Pesse kreeg kansen via Ingmar Reinders (van de lijn getrapt), Robin Ian Okken (lat), Jari Hilberdink (paal) en Marco Hartman (gered), maar De Weide bleef met enig fortuin overeind. De eerste kans voor de gasten na rust betekende de beslissing in het duel. Een lange bal bereikte de rappe Carlos Pullen, die Marco Kikkert een niet te missen kans bood. Daarmee leek de strijd gestreden, maar het pleitte voor Pesse dat het bleef aanvallen. Snel daarna scoorde Robin Ian Okken 1-3, maar nog geen minuut later counterde Carlos Pullen naar 1-4. Twee minuten later maakte Jesse Fennema er 1-5 van en daarmee kreeg De Weide te veel en Pesse te weinig. Voor Pesse eindigt het bekeravontuur en De Weide zit in de koker voor de tweede bekerronde. Pesse-trainer Yves Heskamp vond het zuur dat zijn ploeg met lege handen bleef. ,,Wij deden absoluut niet onder voor De Weide. Gezien het aantal kansen had het net zo goed 5-2 voor ons kunnen staan voor rust. Wij moeten scoren, maar ik ben wel blij dat we veel kansen creëren. Na de 1-3 had ik nog even het gevoel terug te kunnen komen, maar de 1-4 viel te snel. Na elf wedstrijden ongeslagen te zijn gebleven is dit mijn eerste nederlaag met Pesse en daar ben ik niet blij mee. Wij hebben een smalle selectie en soms heb je niet veel keuze en is het puzzelen. We boeken wel vooruitgang en we maken stappen. De Weide is een grote club en de trainer heeft dan ook meer keuze.” Pesse-De Weide 1-5 (0-2) 9. Jesse Fennema 0-1, 40. Mitchell Luchtenberg 0-2, 79. Marco Kikkert 0-3, 86. Robin Ian Okken 1-3, 87. Carlos Pullen 1-4, 89. Jesse Fennema 1-5. Scheidsrechter: Boorsma. Geel: M. Hartman, Priet, Brinkman, S. Hartman (Pesse), Muysson (De Weide). Pesse: Waninge; Kolen, Priet (55. Hilberdink), Strijker, Witten; Meijer, S. Hartman, Brinkman; Okken, M. Hartman (73. Steenbergen), Reinders.