Pesse komt niet langs Beilen

Beilen - Pesse kwam bij Beilen niet verder dan een 0-0 gelijkspel. De gasten lieten op een slecht bespeelbaar veld verzorgder veldspel zien en kregen de meeste kansen. Na rust was de strijd iets meer gelijkopgaand, waarbij Beilen ook enkele goede kansen kreeg. Pesse-trainer Harm Spijker vond dat Pesse de meeste aanspraak op een zege maakte, maar opnieuw toonde de ploeg zich niet effectief genoeg.

Sven Evenhuis startte weer in de basis en vormde het centrale duo in de defensie met Milan  Kolen. Robin Zinger was weer terug en speelde als rechtsback en Ruben Brinkman als linksback. Sander Hartman is weer op de weg terug en speelt al een paar duels weer mee na een langdurige blessure. Het treffen met streekgenoot Beilen was weer een finale, zoals elke wedstrijd in deze spannende fase. Pesse begon beter aan de wedstrijd en kon beter omgaan met de slechte gesteldheid van het veld. Na zes minuten waren de bezoekers al dichtbij de voorsprong. Na een voorzet van Sander Hartman schoot Marco Hartman over het doel van keeper Remco Vos. Voor rust was Pesse de betere ploeg en kreeg het goede kansen via Marco Hartman, Remmert Verbrugge en Ezra Meijer, maar Beilen bleef overeind. De fraaie combinatie tussen Marco Hartman en Remmert Verbrugge had een beter lot verdiend, maar doelman Vos duwde het leer tot corner. Daarna pakte Vos een kopbal van Remmert Verbrugge. Vlak voor rust scoorde Ingmar Reinders, maar blijkbaar in buitenspelpositie. De grootste kans kreeg Marco Hartman op slag van rust, maar hij mikte net naast. Beilen stelde daar weinig tegenover en kwam niet verder dan een geblokt schot van Nick Matthijssen dat naast rolde.

Tweede helft

Na rust was de strijd meer evenwichtig, maar Pesse behield het betere veldspel en kreeg opnieuw de betere kansen. Na tien minuten kopte Marco Hartman een voorzet van RemmertVerbrugge net naast na een oogstrelende aanvalPas na ruim een uur kreeg Beilen haar eerste mogelijkheid via Ronald Smit, maar Ruben Waninge bracht redding. Even later moest Waninge handelend optreden na een kopbal van Nick Matthijssen. In de slotfase had Pesse nog enkele goede mogelijkheden. Het begon met een volley van Marco Hartman, die recht op doelman Remco Vos afging. Even later verscheen Ingmar Reinders vrij voor doelman Vos, maar hij schoot voorlangs. Daarna waren de voorzetten van Matthijs Veninga en Ruben Brinkman net niet zuiver genoeg, waardoor Pesse haar zevende remise kon laten noteren. ,,We hebben heel geconcentreerd gespeeld en daardoor nagenoeg niets weggegeven,” zegt Pesse-trainer Harm Spijker. ,,Zelf hadden we wel een paar mooie mogelijkheden om de drie punten mee te nemen, maar deze kansen waren wel op de vingers van een hand te tellen. Uiteindelijk staan we tot de nummer zeven op twee punten van elkaar, dus we hebben alles nog in eigen hand. Dat is een mooi uitgangspunt voor over twee weken tegen HODO.”

Beilen-Pesse 0-0
Scheidsrechter: Vegter. Geel: Meijer, Verbrugge (Pesse), Smit (Beilen).
Pesse: Waninge; R. Brinkman, Evenhuis, Kolen, Zinger; S. Hartman (81. Veninga), Meijer, Verbrugge, N. Brinkman (67. Strijker); M. Hartman, Reinders.