Pesse komt goed weg in derby tegen Ruinen

Pesse - Pesse is er niet in geslaagd de derby tegen Ruinen winnend af te sluiten. De amusante burenstrijd met veel kansen voor beide ploegen eindigde in een 1-1 gelijkspel en daar mocht Pesse het meest blij mee zijn. Ruinen kreeg de beste en meeste kansen, maar ook de thuisclub kreeg genoeg kansen. Pesse kwam erg goed weg in blessuretijd toen invaller Daan de Jonge voor een leeg doel uitgleed.

Pesse had het lastig met Ruinen, dat de thuisclub niet in haar spel liet komen. Toch kwam Pesse na zeven minuten op voorsprong via Ezra Meijer na een fraaie aanval over veel schijven. Na een kwartier werd Ruinen dreigender en moest Pesse-doelman Ruben Waninge een voorzet voor het hoofd van Sander ter Meer weg stompen. Na dertig minuten werd een doelpunt van Sander ter Meer afgekeurd wegens buitenspel. Even later stond het toch 1-1 door de van een blessure teruggekeerde Elmar van Belkum. ,,Ik heb de beelden even teruggekeken en dat was zeker buitenspel,” zegt Pesse-trainer Yves HeskampBij het eerste buitenspelgeval raadpleegde scheidsrechter De Vries de grensrechter, maar bij het tweede geval vreemd genoeg niet. In de slotfase kreeg Ruinen kansen via Sander ter Meer en Elmar van Belkum en Pesse via Ezra Meijer, die de lat raakte.

Tweede helft

Na rust begon Pesse beter en kreeg direct een goede kans via Frank Prietdie in kansrijke positie naast schoot. Ruinen gokte op de counter en werd gevaarlijk via Sander ter Meer, maar Ruben Waninge groeide uit tot een onneembare hindernis voor RuinenRemmert Verbrugge schoot na een vrije bal maar net naast. Na een vrije bal van Sander Hartman schoot Frank Prietvan dichtbij in, maar doelman Jarno van Belkum tikte het leer net over. Het spel golfde op en neer en Sander ter Meer kreeg kansen genoeg voor Ruinen, maar de precisie ontbrak. Hij verscheen oog in oog met Waninge, maar de Ruiner spits kreeg de bal niet langs de Pesser sluitpost. Na een uur kreeg Ruinen via de counter kansen om op voorsprong te komen, maar Pesse-doelman Ruben Waninge groeide uit tot de held van Pesse, want vaak oog in oog met een aanvaller bracht hij knap redding. Aan de andere kant kopte invaller Marco Hartman na een voorzet van Ingmar Reinders in handen van doelman Van Belkum. Tien minuten voor tijd schoot Niek Brinkman goed in, maar kon Van Belkum keren, waarna in de rebound Marco Hartman nog eens inzette, maar opnieuw stond de doelman in de weg. Pesse perste er een slotoffensiefje uit, maar de beste kansen waren voor de gasten via Anthal Horlings (paal) en Daan de Jonge, die voor een gapende doelmond in extremis zijn ploeg aan de verdiende winst had kunnen helpen. Pesse-trainer Yves Heskamp moest na afloop toegeven dat zijn ploeg gezwijnd had. ,,We hebben onder de maat gepresteerd,” zegt hij. ,,Misschien was het wedstrijdspanning, maar we kwamen geen moment echt goed in de wedstrijd. Onze doelman was de uitblinker en hij heeft ons in veel situaties gered. We konden ons geliefde spel van achteruit maar moeilijk spelen. Ruinen was gretiger, terwijl wij timide oogden.”

Pesse-Ruinen 1-1 (1-1)
7. Ezra Meijer 1-0, 36. Elmar van Belkum 1-1. Scheidsrechter: De Vries. Geel: Lunenborg (Ruinen), Brinkman (Pesse).

Pesse: Waninge; Kolen, Otten (87. Van Dam), Verbrugge, Nes; S. Hartman, Brinkman, Meijer; Reinders, Priet, Okken (63. M. Hartman).