0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse kan zich gaan richten op nacompetitie

Pesse - In de laatste wedstrijd van het seizoen heeft de ploeg van Kramer een nederlaag geleden. Tegen OVC wist het de rust nog in te gaan met twee doelpunten voorsprong maar na de hervatting leek bij Pesse de spirit er een beetje uit te zijn. Dit zou kunnen komen doordat het hoorde dat haar naaste concurrent HODO al op comfortabele voorsprong stond om het kampioenschap binnen te halen.


Sterk begin

Pesse begon de wedstrijd meteen scherp en legde OVC goed de wil op. De tegenstanders moesten even op stoom komen maar later kon het zich goed meten met Pesse. De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van de gasten. Maar het schot van aanvaller Herbrink gaat voor het doel van Waninge langs. Daarna is het ook Pesse dat zich laat zien. Het is Verbrugge met de goede actie richting het doel maar zijn inzet weet Nadolny te pakken, in de rebound schiet de spits vervolgens over. Tien minuten later kan de spits toch juichen. Na een voorzet van Veninga weet hij de bal binnen te koppen. Deze goal viel relatief uit het niets omdat beide ploegen al een tijdje niet gevaarlijk waren geweest. Pesse blijft na het openingsdoelpunt door gaan en met ongeveer 35 minuten op de klok weet het de voorsprong nog verder uit te bouwen. Een vrije trap van Casander controleert Verbrugge goed, vervolgens speelt hij zijn directe tegenstander uit waarna hij de bal langs de keeper tikt. Omdat de bal anders nog door een verdediger van de lijn kan worden gehaald is het uiteindelijk Meijer met het beslissende tikje. Door de twee goals zakt Pesse weer wat in waardoor OVC ook kan komen, na een vrije trap van ter Burg is het Legebeke met de kopbal maar zijn inzet komt gelukkig voor Pesse op de paal. Bijna krijgt Pesse zelfs nog een derde maar het schot van Poeste weet Nadolnynog net zo te beroeren zodat de bal via de paal uit het doel blijft.


OVC dodelijk

Na de hervatting duurt het even voordat er weer wat in de wedstrijd gebeurt. De eerste kans is voor van Wijk maar doelman Nadolny weet er nog goed tussen te zitten. In de rebound komt de bal bij Veninga maar wederom is het Nadolny met een goede reactie. Daarna scoort ook OVC plots. Na een voorzet van Herbrink is het Schokker die de bal binnen knikt. En even later is het weer OVC met een doelpunt ditmaal is het aangever Herbrink die zelf de bal weet binnen te schieten. Door deze gelijkmaker lijkt Pesse het even helemaal kwijt te zijn en al snel weet OVC zich weer voor het doel van Waninge te melden. Net zoals bij de eerste goal van de gasten is het weer Herbrink die een ploeggenoot in stelling weet te brengen. Van ongeveer rand zestienmetergebied schiet ter Burg binnen. Nadat OVC de voorsprong weet te pakken lijkt Pesse er nog voor te gaan maar zo laat het in de omschakeling wel wat ruimte achterin over. Dit is meteen duidelijk want op de counter schiet Herbrink wederom binnen. Hierna lijkt het verzet van Pesse helemaal gebroken en kan OVC eenvoudig nog verder uitlopen door twee doelpunten van Schokker. Pesse kan zich nu gaan richting op de belangrijke wedstrijd in de nacompetitie waarbij het alsnog hoopt een ticket naar de derde klasse te bemachtigen.


Opstelling Pesse: Waninge, Moes, van Dam, T. Veninga, Casander (de Vries), Kleine, Poeste, Meijer, van Wijk, M. Veninga en Verbrugge (van Slooten).

Man van de Wedstrijd: Dennis Moes.


Uitslag

Op 26 mei
 om 14:00
2
Pesse 1
-
vs
6
OVC '21 1   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door Rens Steenbergen - 26 mei, 2019
Volgende wedstrijd
3e klasse P
Team
G
W
G
V
PNT
1.
Beilen 1
Beilen 1
0
0
0
0
0
2.
EMMS 1
EMMS 1
0
0
0
0
0
3.
SC Erica 1
SC Erica 1
0
0
0
0
0
4.
HODO 1
HODO 1
0
0
0
0
0
5.
HOVC 1
HOVC 1
0
0
0
0
0
6.
Pesse 1
Pesse 1
0
0
0
0
0
7.
Ruinen 1
Ruinen 1
0
0
0
0
0
8.
VV Sleen 1
VV Sleen 1
0
0
0
0
0
9.
SVV'04 1
SVV'04 1
0
0
0
0
0
10.
vv Sweel 1
vv Sweel 1
0
0
0
0
0
11.
Titan 1
Titan 1
0
0
0
0
0
12.
Wacker 1
Wacker 1
0
0
0
0
0
Speelschema
Op het moment staan er geen wedstrijden gepland.
Hoofdsponsor