Pesse handhaaft zich door zege op Emmeloord

Pesse - Pesse speelt ook volgend seizoen in de tweede klasse door een nipte 3-2 zege op Emmeloord. De ploeg van trainer Harm Spijker maakte het zich nog onnodig spannend. Twintig minuten voor tijd was er bij een 3-0 voorsprong geen vuiltje aan de lucht. Daarna liet Pesse de gasten nog twee keer scoren en schoot Emmeloord in de absolute slotfase op de paal. Achteraf maalde niemand daar meer om, want het ultieme doel handhaving was bereikt.

Pesse miste tegen Emmeloord Nordin Prikken, Bennie van Dam, Dennis Moes en Milan Kolen, terwijl Erwin Strijker weer op de bank zat. Marco de Vries raakte tijdens de warming up geblesseerd en werd vervangen door Robin Zinger. Pesse moest winnen van Emmeloord om ieder geval zeker te zijn van handhaving in de tweede klasse. De ploeg had geleerd van het slechte begin van vorige week tegen Drachten en startte zeer fel. De sterk gewenste vroege openingstreffer kwam er al na acht minuten. Na een voorzet van Dennis van Wijk ging doelman Hans Portijk gruwelijk in de fout, waardoor Marco Hartman de bal in het lege doel kon schuiven. Pesse bleef de betere ploeg met meer balbezit en de nodige dreiging. Na 26 minuten vergrootte Pesse al de voorsprong door een knappe kopbal via de onderkant van de lat door Marco Hartman na een voorzet van Niek Brinkman. Emmeloord zette daar weinig tegenover en schiep zich geen enkele opgelegde kans.

Na rust startte Pesse opnieuw goed. Na een voorzet van Remmert Verbrugge vanaf links kopte Marco Hartman goed in, maar doelman Portijk liet zich niet opnieuw verrassen. Even later schoot Remmert Verbrugge na een knappe aanval via Marco Hartman steenhard in, maar opnieuw hield Portijk zijn ploeg in de wedstrijd. Daarna kwam Emmeloord iets beter in de wedstrijd en had pech toen het schot van Luca Apeldoorn buiten bereik van Waninge op de kruising eindigde. Toen Remmert Verbrugge twintig minuten voor tijd de 3-0 binnen schoot leek de buit binnen voor de thuisclub. Toch werd het nog ongekend spannend door twee treffers van Marc Loosman en Olav Sieljes van Emmeloord. Na de 3-2 werd Pesse-grensrechter Bert Loof van het veld gestuurd, omdat hij de bal wegtrapte. Reservespeler Patrick Poeste nam de grensrechtersvlag over en moest in de slotfase nog aardig aan de bak. Marco Hartman had de wedstrijd in het slot kunnen gooien, nadat hij door Sjirk de Vries werd neergelegd. Hij miste echter de strafschop, waardoor Emmeloord hoop hield op een gelijkspel. Die kwam er ook nog bijna ver in blessuretijd toen een hakbal naast Waninge op de paal belandde. Als de bal twee centimeter naar rechts was geweest, was de spanning over handhaving tot de laatste wedstrijddag gebleven. Uiteindelijk pakte Pesse met de hakken over de sloot drie hele belangrijke punten, waardoor lijfsbehoud een feit is. Pesse-trainer Harm Spijker was opgelucht dat zijn ploeg ook volgend seizoen in de tweede klasse uitkomt. ,,In de eerste zeventig minuten waren we soms wat slordig, maar kom je dik terecht op 3-0. Daarna wat nervositeit en een zeer opportunistisch Emmeloord wat het ons nog lastig maakte. Alles voor kennisgeving, want uiteindelijk handhaven we ons direct en dat is voor iedereen die bij Pesse betrokken is een geweldige opsteker.”

Pesse-Emmeloord 3-2 (2-0) 8. Marco Hartman 1-0, 26. Marco Hartman 2-0, 70. Remmert Verbrugge 3-0, 72. Marc Loosman 3-1, 76. Olav Sieljes 3-2. Scheidsrechter: Zeeman. Toeschouwers: 100. Pesse: Waninge; Evenhuis, Zinger, van Wijk, Casander; Brinkman, S. Hartman, Meijer, Verbrugge; Reinders (69. Veninga). M. Hartman.