0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse haalt flink uit bij Wijster

Wijster - Pesse won ook haar vierde oefenwedstrijd van het prille seizoen. Bij vierdeklasser Wijster won de ploeg van trainer Yves Heskamp met 0-7 na een 0-3 ruststand. Het werd een wedstrijd op de helft van Wijster, dat zelf via counters tot enkele kleine kansjes kwam. In het laatste kwartier was Wijster moegestreden en maakte Pesse nog vier treffers.

Pesse-trainer Yves Heskamp was tevreden met de ruime overwinning, maar merkte nog wel dat conditioneel nog niet iedereen op orde is. ,,Je zag dat daardoor in bepaalde fases foute passes werden gegeven, maar dat komt wel. Voor rust had het al meer kunnen zijn dan 0-3, maar 0-7 is een prima resultaat op een zwaar veld.” Pesse miste Ezra Meijer en Niek Brinkman wegens vakantie. De wedstrijd begon een kwartier later dan gepland vanwege een
fikse onweersbui. Pesse pakte vanaf het beginsignaal direct het initiatief en zette Wijster vast op eigen helft. Al na vier minuten had deze spelstijl resultaat, want Sander Hartman bracht zijn ploeg via een rake kopbal aan de leiding na een corner van Jari Hilberdink. Na tien minuten leek deze situatie zich te herhalen, maar deze keer belandde het schot van Sander Hartman na een corner van Hilberdink op de vuisten van de doelman van Wijster. Frank Priet was zichtbaar gebrand om tegen zijn oude club tot scoren te komen en toonde zich gretig. Na ruim een kwartier passeerde hij de verdediging en verschalkte de doelman met een lage schuiver. Daarna verscheen Wijster voor het eerst dreigend voor het doel van Ruben Waninge, maar tot een schot kwam het niet. Na een onnauwkeurige fase, waarbij het aantal kansen even afnam, bracht Jari Hilberdink vlak voor rust de stand op 0-3. Na goed storend werk van
Jurgen Nes kon Jari Hilberdink op de doelman afgaan en passeerde hem bekwaam. Na rust bracht Heskamp Bram Vredeveld, Marco Hartman en Mike Bruinenberg binnen de lijnen voor Rick Witten, Bram Otten en Bart Steenbergen. Het eerste kwartier na rust was Pesse slordig
en leed veel balverlies, waardoor Wijster via counters een paar keer dreigend kon worden. Bij de beste kans was Waninge al gepasseerd, maar kon Erwin Strijker nog net redding brengen. Pesse koos te vaak voor een moeilijke weg om kansrijk te worden, waardoor de aanvallen in een vroeg stadium al stokten. Toch verdween in die fase een ziedende knal van Ingmar Reinders op de vuisten van de Wijster doelman. In het laatste kwartier maakte Pesse het
verschil groter. Robin Okken, die tot deze wedstrijd onder de lat had gestaan, maakte 0-4 vanaf de rechter kant in de verre hoek. Drie minuten later scoorde Jurgen Nes op fraaie wijze na een schitterend overstapje van het jeugdige talent Len ten Oever. Hij haalde vanaf de rand van het strafschopgebied vernietigend uit. De strijd was gestreden, maar het pleitte voor Pesse
dat het meer wilde en dat kreeg het ook. Mike Bruinenberg scoorde de 0-6 en vlak voor tijd maakte Ingmar Reinders er 0-7 van na een mooie aanval. Daarna had Pesse een strafschop verdiend nadat Len ten Oever neergelegd werd, maar bij een naderende onweersbui floot de
arbiter twee minuten voor tijd af. Zondag begint het bekertoernooi voor Pesse met een thuiswedstrijd tegen vijfdeklasser Witteveense Boys.

Wijster-Pesse 0-7 (0-3)
4. Sander Hartman 0-1, 18. Frank Priet 0-2, 44. Jari Hilberdink 0-3, 75. Robin Okken 0-4, 78. Jurgen Nes 0-5, 80. Mike Bruinenberg 0-5, 84. Ingmar Reinders 0-7. Pesse: Waninge; Zinger, Witten (46. Vredeveld), Strijker, Nes (78. Witten); Reinders, S. Hartman, Otten (46. M. Hartman); Steenbergen (46. Bruinenberg), Priet, Hilberdink (59. Ten Oever).