0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse gaat kansloos onderuit in Oldeholtpade

Oldeholtpade - Er komt veel spanning te liggen op de allerlaatste wedstrijd van het seizoen voor Pesse, want de ploeg van trainer Harm Spijker leed een kansloze 5-0 nederlaag bij Oldeholtpade. Pesse kreeg wel wat kansjes, maar nummer vier Oldeholtpade was op alle fronten de betere partij en op de zege voor de Friezen viel dan ook weinig af te dingen.


Dat betekent dat Pesse niet meer voor directe handhaving kan gaan, maar dat het hoogstens nog pd-wedstrijden kan spelen. Daarvoor zal er volgende week zondag waarschijnlijk thuis gewonnen moeten worden van hekkensluiter Drachten om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Pesse kende veel moeite met het stugge Oldeholtpade, maar had ook veel problemen met het hobbelige veld met te lang gras. Remmert Verbrugge begon deze keer als laatste man en verhuisde na rust naar het middenveld. Verder speelde Pesse in de gebruikelijke opstelling van de laatste weken. De eerste twintig minuten verliepen gelijkopgaand zonder kansen voor beide ploegen. Daarna zorgde een opleving van de thuisclub voor 1-0. Rudie de Vries kreeg de eerste kans op de voorsprong, maar zijn inzet keerde Pesse-doelman Ruben Waninge goed. Daarna kopte verdediger Hilco Krikke rakelings naast. Die twee kansen waren een voorbode voor slecht nieuws voor Pesse. Syas Verhoef kon akelig vrij een voorzet afleveren, waarna Emiel de Vries het leer binnen tikte. Grensrechter Bert Loof stak de vlag wel omhoog, maar scheidsrechter Knol negeerde het vlagsignaal, terwijl hij zelf niet op één lijn stond. Commotie ontstond na een vermeende overtreding op Ingmar Reinders, waarna assistent- trainer Poeste een rode kaart kreeg. Reinders werd wel even aangetikt, waarna de weg vrij
was geweest naar doelman Weijs, maar arbiter Knol zag er geen overtreding in. Hij gaf wel eerst geel aan Poeste en even later rood. Pesse had daarna meer balbezit en was wel dreigend. Een schotje van Niek Brinkman was geen probleem voor Weijs en een lob van Marco Hartman van zo’n dertig meter verdween wel over de keeper, maar ook over het doel. Uit het niets viel aan de andere kant de 2-0 via een kopbal van de vrij gelaten Bart Halsema. Daarna zette Pesse even aan en was via Ruben en Niek Brinkman dichtbij de 2-1, maar het was steeds net niet.


Tweede helft
Na rust werd de hoop op een gunstig resultaat voor Pesse al snel de kop ingedrukt door de 3-0 van Syas Verhoef, maar dat leek erg veel op buitenspel. Die treffer bleek de mokerslag voor Pesse, dat toch bleef zoeken naar treffers. Frank Priet was twee keer dreigend, maar de inzetten misten het doel. Het zat Pesse niet mee, want invaller Sven Evenhuis kreeg de bal per ongeluk tegen de arm, waarna Mark de Vries vanaf elf meter Ruben Waninge liet vissen. Pesse bleef de aanval zoeken, maar de thuisclub was dreigender via uitvallen. Een kwartier voor tijd werd de malaise voor Pesse groter, want Bart Halsema tikte de 5-0 binnen. De grensrechter vlagde wel, maar de arbiter liet hem staan, terwijl hij zelf de situatie niet goed kon beoordelen. Pesse-trainer Harm Spijker was duidelijk na de wedstrijd. ,,Helaas hebben we een nederlaag geleden tegen een goede ploeg waar we zelf te weinig tegenover hebben kunnen zetten,” zegt hij spijtig. De spanning ligt nu volledig op de thuiswedstrijd van zondag tegen hekkensluiter Drachten. Bij winst speelt Pesse pd-wedstrijden, een gelijkspel zou daarvoor ook voldoende kunnen zijn, maar bij verlies is de kans groot dat Pesse afdaalt naar de derde klasse.


Oldeholtpade-Pesse 5-0 (2-0)
21. Emiel de Vries 1-0, 37. Bart Halsema 2-0, 48. Syas Verhoef 3-0, 72. Mark de Vries 4-0 (strafschop), 75. Bart Halsema 5-0. Scheidsrechter: Knol. Geel: Strijker (Pesse).
Pesse: Waninge; Kolen, R. Brinkman, Verbrugge (64. Nes), van Dam; S.Hartman, Meijer, N. Brinkman (56. Priet), Strijker (56. Evenhuis); M. Hartman, Reinders.
   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door Reinier de Boer - 16 mei, 2023
Volgende wedstrijd
3e klasse P
Team
G
W
G
V
PNT
1.
Beilen 1
Beilen 1
0
0
0
0
0
2.
EMMS 1
EMMS 1
0
0
0
0
0
3.
SC Erica 1
SC Erica 1
0
0
0
0
0
4.
HODO 1
HODO 1
0
0
0
0
0
5.
HOVC 1
HOVC 1
0
0
0
0
0
6.
Pesse 1
Pesse 1
0
0
0
0
0
7.
Ruinen 1
Ruinen 1
0
0
0
0
0
8.
VV Sleen 1
VV Sleen 1
0
0
0
0
0
9.
SVV'04 1
SVV'04 1
0
0
0
0
0
10.
vv Sweel 1
vv Sweel 1
0
0
0
0
0
11.
Titan 1
Titan 1
0
0
0
0
0
12.
Wacker 1
Wacker 1
0
0
0
0
0
Speelschema
Op het moment staan er geen wedstrijden gepland.
Hoofdsponsor