0528 241 547 De Marke 8, 7933 RD Pesse
PESSE DOOR NAAR HALVE FINALE PROTOS WEERING

Komende zaterdag mag Pesse aantreden in de halve finale van het Protos Weering Zaaltoernooi. Na een zinderende laatste wedstrijd stond het lang 1-1. Rolder Boys zette Pesse onder druk en de Takens Bedrijfsvloeren/Café de Nachtwacht-formatie had het lastig. 4 minuten voor tijd kwam Pesse toch langszij. Na een schitterende hakbal van Hartman draaide Van Wijk met een pirouette door de verdediging van Rolder Boys en streepte hij de bal in de verre hoek, 2-1. Hierna gooide Hartman de wedstrijd met 3-1 in het slot.


Westerbork - Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Rolder Boys was het al zeker dat Pesse de halve finale had bereikt. De eerste drie wedstrijden werden namelijk ook gewonnen. In een spannend eerste duel werd CSVC met 2-1 verslagen dankzij doelpunten van Erwin Strijker en Matthijs Veninga. Hierna werd HOC met 2-0 verslagen. Strijker had van te voren vaderlijk advies gekregen om vaker op doel te schieten en dit advies legden hem geen windeieren want wederom wist hij te scoren. Het andere doelpunt werd gemaakt door Ezra Meijer. In de één na laatste wedstrijd van Pesse werd tweede klasser Beilen verslagen met 1-0 dankzij een scorende Matthijs Veninga.


In alle wedstrijden liet Pesse zien dat het kan leunen op een stabiele verdediging waarbij tegenstanders lastig weten te scoren. Daarnaast weet men zelf vaak wel de spaarzame mogelijkheden te benutten. Om deze reden is Pesse dan ook een geduchte tegenstander die het iedere ploeg lastig kan maken.


Door deze overwinning gaat Pesse als groepswinnaar door en bereikt het voor het eerst sinds een hele lange tijd de halve finales van het Protos Weering Zaaltoernooi. In deze ronde zal Pesse aantreden in sporthal 't Grootveld in Dalen. De tegenstanders zijn Emmen, Gramsbergen, Angelslo en De Weide.

   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door Corian Casander - 03 januari, 2020
Speelschema
Hoofdsponsor