0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse doet zichzelf opnieuw tekort

Slagharen - Opnieuw leefde bij Pesse na een wedstrijd dat er meer ingezeten had dan een gelijkspel. Tegen EMMS was Pesse meer in balbezit, kreeg het de meeste en beste kansen en liet het iets beter veldspel zien. Daarnaast speelde Pesse de laatste tien minuten met een man meer door een rode kaart voor Dennis Lamberink. De wedstrijd werd een half uur stilgelegd wegens een toeschouwer die onwel werd en met de ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.

Het zit Pesse niet echt mee, qua resultaten, maar ook door de vele geblesseerden waar de ploeg mee te maken heeft. Sinds vorige week miste Pesse al vier spelers en afgelopen week kwamen daar Bennie van Dam en Bart Steenbergen bij. Tijdens de wedstrijd viel Marco de Vries wegens een blessure uit. Daardoor begonnen twee A-junioren in de basis en viel later de derde A-junior in. Met de toekomst lijkt het voor Pesse wel goed te zitten, want het drietal deed het prima. De wedstrijd begon voor Pesse ook niet goed, want al na drie minuten kwam de ploeg op achterstand via Stijn Kosse. Pesse moest in de achtervolging en deed dat prima met verzorgd veldspel. EMMS gokte op de lange bal naar de spitsen en liet Pesse komen. Na ruim een kwartier had Ezra Meijer de gelijkmaker al op de schoen, maar hij schoot naast. Dat bleek een voorbode te zijn, want kort daarna knalde Marco Hartman via de paal de verdiende 1-1 binnen. Daarna golfde het spel in hoog tempo op en neer met kansjes voor beide ploegen. Pesse kwam goed weg toen het schot van Yuri Hertsenberg op de lat eindigde. Aan de andere kant waren er kansjes voor Dennis van Wijk, Niek Brinkman en Marco Hartman. Na vijf minuten na rust werd de wedstrijd gestaakt, omdat een toeschouwer onwel werd. Na twintig minuten werd hij naar het ziekenhuis vervoerd. Na de hervatting startte Pesse goed, maar werd een doelpunt van Milan Kolen afgekeurd. Even later kopte Niek Brinkman door op Jasper van Slooten, die zwaar gehinderd net niet kon uithalen. EMMS counterde zo nu en dan dreigend, waarbij Glenn ter Wielen een goede kans kreeg, maar hij schoot hoog over. Nadat Jorunn Kleinheerenbrink een niet te missen kans miste, ging Pesse strijdvaardig op jacht naar de eerste winst dit seizoen. Een verre lob van Hartman ging maar net over, waarna de doorgebroken Niek Brinkman werd neergehaald door Dennis Lamberink, die kon vertrekken. De laatste tien minuten had Pesse een man meer en zette een slotoffensief in. EMMS-doelman Kleinheerenbrink stopte met moeite een vrije bal van Milan Kolen, waarna op slag van tijd Pesse heel dichtbij de zege was. Een listig schot van Marco Hartman liet de doelman los, waarna Ezra Meijer een teenlengte tekort kwam om de winnende treffer binnen te schieten.

EMMS-Pesse 1-1 (1-1) 3. Stijn Kosse 1-0, 21. Marco Hartman 1-1.

Scheidsrechter: Aalders.

Geel: Evenhuis (Pesse).    S. Kosse, de Vent (EMMS). Rood: 80. Harmelink (EMMS).

Pesse: Waninge; Prikken, Evenhuis, Casander, J. Evenhuis; Meijer, van Wijk, de Vries (31. Kolen), Brinkman (80. Poeste); Hartman, van Slooten (60. S. Hartman).