0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse de bloemen, Epe de punten

Gretig Pesse laat koploper schrikken

Pesse - Pesse werd na het duel met de ongeslagen koploper Epe bedolven onder de complimenten, maar de gasten konden hun tiende zege op rij noteren. De ploeg van trainer Harm Spijker maakte een goede indruk en maakte het Epe bijzonder lastig. De cruciale momenten waren vlak voor en vlak na rust toen Epe na een 1-0 achterstand op 1-2 kwam, waarbij de 1-1 een buitenspeltreffer was. Uiteindelijk won Epe met 2-4.

Over de hele wedstrijd gezien was Epe de iets betere ploeg, maar de thuisclub liet de koploper op het kunstgras van Pesse wel schrikken. De lijstaanvoerder, die nog zonder puntverlies was, kreeg de drie punten beslist niet cadeau. ,,Jammer van de nederlaag, ondanks dat Epe duidelijk een echte titelkandidaat is, hebben we ze behoorlijk hard laten werken voor de drie punten,” zegt Pesse-trainer Harm Spijker. ,,Waar wij wat geluk mee moesten hebben kregen we na de 1-0 een buitenspeldoelpunt tegen net voor rust. Na rust waren we de eerste paar minuten slordig en dat strafte Epe goed af. Daarna ging het weer gelijk op en kwamen we terecht op 2-3, waar de 3-3 had kunnen vallen. Epe had gewoon genoeg kwaliteit om de wedstrijd naar 4-2 te spelen. Het publiek was de grote winnaar en Pesse kreeg wel de bloemen, maar niet de punten.” Epe kreeg in deze competitie regelmatig met ploegen te maken, die twee bussen voor hun doel parkeerden, maar Pesse maakte indruk door haar  positieve spelopvatting. De beginfase was echter voor Epe dat na een kwartier zo maar met 0-3 voor had kunnen staan. In de omschakeling was de ploeg gevaarlijk via Stefan Lokhorst en Koen Logen, maar Pesse-doelman Ruben Waninge, die in een bloedvorm verkeert, behoedde zijn ploeg voor een vroege achterstand. Harm Spijker moest aan de kant veel corrigeren, waarna halverwege de eerste helft Pesse meer grip kreeg op Epe. In die fase viel ook de verrassende treffer voor Pesse na een vlotte aanval. Na een combinatie van Marco Hartman en Ezra Meijer bracht Jorn de Vries met een geplaatste schuiver zijn ploeg aan de leiding. Dat doelpunt kwam even hard aan bij Epe, dat lange tijd niet meer dreigend werd. Vlak voor rust herstelden de gasten zich met kansen voor Logen en Lokhorst, maar Waninge redde opnieuw knap. Op slag van rust moest Pesse alsnog de gelijkmaker incasseren. Lokhorst speelde Logen aan, die Waninge passeerde. Beide ploegen waren het er in de rust over eens dat de scorende Logen buitenspel stond. Zo kreeg een goede eerste helft van Pesse een onbevredigend einde. Het tweede bedrijf leverde voor de thuisclub ook een onbevredigend begin op, want na een minuut stond het al 1-2 door Lars Krijgsman. Pesse was van slag en kreeg tien minuten later al een derde treffer om de oren, maar die mocht de defensie zichzelf aanrekenen. Marco de Vries verloor de bal in het strafschopgebied onnodig aan Twan Huiskamp, die vervolgens Waninge kansloos liet. Het pleitte voor Pesse dat het voor een goed resultaat bleef vechten en na een vrije kans voor Ezra Meijer, die hij miste, was het even later Sven Evenhuis, die fraai de 2-3 binnenschoot. In een aantrekkelijke slotfase was Pesse meer aan de bal en combineerde vlot, terwijl Epe gokte op de counter. Dennis van Wijk was dichtbij de 3-3, maar vlak voor tijd viel de beslissing in het voordeel van de gasten. Invaller Milan Kolen tikte Lars Krijgsman aan, waarna Stefan Lokhorst vanaf elf meter de zege veilig stelde voor het opgeluchte Epe.

sv Pesse-Epe 2-4 (1-1) 26. Jorn de Vries 1-0, 45. Koen Logen 1-1, 46. Lars Krijgsman 1-2, 55. Twan Huiskamp 1-3, 59. Sven Evenhuis 2-3, 88. Stefan Lokhorst 2-4 (strafschop). Scheidsrechter: Lemstra. Geel: van Slooten (Pesse). Toeschouwers: 150. Pesse: Waninge; Evenhuis, M. de Vries, Prikken (80. Kolen), Casander (63. van Slooten); Meijer, S. Hartman, M. Hartman, van Wijk; Veninga, J. de Vries (67. Steenbergen).

Balsponsor: Wildkamp