0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse boekt zwaar bevochten zege

Oldemarkt- Pesse is goed begonnen in haar eerste seizoen in de 3de klasse met inmiddels drie overwinningen en een gelijkspel. De ploeg wist ook op bezoek van Oldemarkt de drie punten in de wacht te slepen. In een open wedstrijd kon het alle kanten op maar wist Pesse toch de tegenstander de wil op te leggen.


Kansenrijke eerste helft

Meteen komt de wedstrijd al los en laat het zien wat voor karakter beide ploegen over beschikken. Zowel Pesse als Oldemarkt durft attractief voetbal te laten zien en de aanval te zoeken. De eerste kansjes van de wedstrijd zijn voor Pesse maar de inzetten van spitsenduo Verbrugge en van Slooten zijn of voor doelman de Hoop of over het doel. Ook Oldemarkt laat zich zien met een kopbal van Postma over het doel van Waninge. Daarna lijkt Pesse wat meer grip te krijgen en legt het steeds meer de wil op bij de tegenstander. Uit een corner van Poeste komt de bal bij de tweede paal bij Evenhuis. Omdat deze bal niet uit zijn hoek op doel te schieten is besluit hij de bal voor te trekken. In een mĂȘlee van benen is het een speler van Oldemarkt die de bal beroerd waardoor de bal richting doel gaat. Maar de Hoop laat zien over een goede reflex te beschikken en ranselt de bal uit het doel. Pesse blijft de aanval zoeken en bijna krijgt het dan ook de voorsprong maar de inzet van Van Arkel na een actie van Verbrugge gaat net naast het doel. Toch kunnen de Pessenaren nog juichen voor de rust, wederom uit een corner is het Evenhuis en ditmaal weet hij de bal hard binnen te koppen.


Dadendrang

In de tweede helft laat ook Oldemarkt zien dat het niet zomaar de punten wil afstaan. Het komt scherper uit de rust en laat Pesse niet meer in haar spel komen. Vooral van der Vegt blijkt een gevaarlijke klant voor de ploeg van Kramer. Eerst kopt de aanvaller nog zijn inzet naast maar even later na een actie en voorzet van Minnema weet hij wel de bal tegen de touwen te knikken. Pesse heeft het lastig in deze tweede helft omdat Oldemarkt nu beter weet te verdedigen en geen ruimte weg geeft. Maar toch weet Pesse wederom de voorsprong te pakken via Verbrugge. Nadat hij eerst handig de bal afsnoept van Tammens schiet de aanvaller de bal tegendraads hard tegen de touwen en laat hij de Hoop kansloos achter. Na deze tegentreffer is Oldemarkt even de kluts kwijt waardoor Pesse misschien de genade klap kan uitdelen. Een voorzet van Verbrugge komt onbedoeld voor de voeten van verdediger Smit die bijna zijn eigen doelman verschalkt. In de slotfase komt Pesse niet meer in de problemen waardoor het de drie punten kan bijschrijven.


Opstelling Pesse: Waninge, Meijer, Evenhuis, van Wijk, Kleine, Strijker, Veninga, van Arkel, Poeste, van Slooten (Slomp) en Verbrugge.


Man van de Wedstrijd: Sven Evenhuis.


Uitslag

Op 13 okt.
 om 14:00
1
FC Oldemarkt 1
-
vs
2
Pesse 1   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter
Volgende wedstrijd
3e klasse P
Team
G
W
G
V
PNT
1.
Beilen 1
Beilen 1
0
0
0
0
0
2.
EMMS 1
EMMS 1
0
0
0
0
0
3.
SC Erica 1
SC Erica 1
0
0
0
0
0
4.
HODO 1
HODO 1
0
0
0
0
0
5.
HOVC 1
HOVC 1
0
0
0
0
0
6.
Pesse 1
Pesse 1
0
0
0
0
0
7.
Ruinen 1
Ruinen 1
0
0
0
0
0
8.
VV Sleen 1
VV Sleen 1
0
0
0
0
0
9.
SVV'04 1
SVV'04 1
0
0
0
0
0
10.
vv Sweel 1
vv Sweel 1
0
0
0
0
0
11.
Titan 1
Titan 1
0
0
0
0
0
12.
Wacker 1
Wacker 1
0
0
0
0
0
Speelschema
Op het moment staan er geen wedstrijden gepland.
Hoofdsponsor