Pesse boekt eerste zege van het seizoen bij Oerterp

Pesse-doelman Ruben Waninge eist hoofdrol voor zich op

Ureterp - Pesse heeft in een waar kansenfestival bij Oerterp, waarin van alles gebeurde, een zwaar bevochten 1-2 zege behaald. De luid bejubelde zege was de eerste dit seizoen, waardoor Pesse naar de tiende plaats steeg. Door een sterke fase vlak voor rust met twee treffers won Pesse weer eens sinds 16 februari 2020. De grote man bij Pesse was doelman Ruben Waninge, die vooral na rust zijn ploeg in de wedstrijd hield.

Het zat Pesse dit duel op een moeilijk bespeelbaar terrein eens niet tegen, want arbiter Schoonderwoert keurde maar liefst drie treffers van Oerterp wegens buitenspel af. Het werd een vermakelijk duel in een hoog tempo, dat een waar kansenfestival was. Bij iets meer koelbloedigheid bij beide ploegen had de spannende wedstrijd net zo goed in 8-9 kunnen eindigen. Oerterp startte beter en Pesse kwam goed weg toen een doelpunt van Jesse van der Broek werd afgekeurd en Nordin Prikken op zijn eigen lat kopte. Aan de andere kant mikte Dennis van Wijk op de paal en testte Matthijs Veninga de vuisten van Oerterp-doelman Marco Heerema. Het spel golfde de eerste helft in een moordend tempo op en neer met voor beiden legio kansen. Voor Pesse waren er kansen voor Marco de Vries, Sander Hartman, Ezra Meijer en Marco Hartman. De thuisclub was ook regelmatig gevaarlijk via Dennis van Roeden, Jesse van der Broek en Martijn van Roeden, maar Pesse-doelman Ruben Waninge was niet te passeren. Pesse kende vlak voor rust een sterke fase waarin het in korte tijd twee keer scoorde. Na een voorzet van Matthijs Veninga kopte Nordin Prikken knap de 0-1 binnen. Nog geen minuut later stelde Marco Hartman vanaf rechts zijn broer Sander in staat de bal langs Heerema te tikken. Een ongekende weelde voor Pesse dat met een 0-2 voorsprong de rust inging. Na rust wisselde Oerterp drie spelers, waarna de thuisclub met opportunistisch spel op jacht ging naar treffers. Vlak na rust werd voor de tweede keer een treffer van de thuisclub afgekeurd wegens buitenspel dat door Oerterp luidruchtig werd betwist. De wisselspelers brachten meer elan en Pesse moest terug. Na tien minuten bracht Kees Jan Dijk de spanning al terug. Daarna voerde Oerterp de druk verder op, waarbij Pesse soms met kunst en vliegwerk het doel schoon hield. De katachtige redding van Waninge op de inzet van Lars Boonstra was belangrijk. Na een uur leek Oerterp de 2-2 gemaakt te hebben, maar de vlag van de grensrechter ging omhoog en de arbiter honoreerde zijn signaal, zodat voor de derde keer een treffer van Oerterp werd afgekeurd. Daarna konden de grensrechter en de arbiter weinig meer goeds doen in de ogen van Oerterp. De thuisclub hield druk, maar moest de laatste tien minuten met tien man verder, omdat doelman Marco Heerema zijn tweede gele kaart kreeg en van het veld moest. Marco Hartman testte direct de nieuwkomer onder de lat, maar hij bracht redding. Oerterp pompte alle ballen hoog in het strafschopgebied, waardoor de spanning te snijden was. In de laatste minuut leek het offensief toch succes te krijgen toen Kees Jan Dijk de bal naar de kruising kopte, maar doelman Ruben Waninge ranselde het leer fabelachtig uit de hoek, waarna het feest kon losbarsten bij Pesse. Pesse-trainer Harm Spijker was blij met de eerste zege. ,,Het was echt een degradatiekraker waarbij wij het meest probeerden in balbezit goed te voetballen. De tweede helft hadden we moeite met het opportunistische, fysieke spel van Oerterp, dat alles of niks speelde. We bleven ondanks de snelle aansluitingstreffer in de tweede helft wel constant op zoek naar het balbezit houden en uiteindelijk heeft ons dat geholpen. Maar zonder wat geluk vaart niemand, dus wij ook niet. Een aantal maal was Oerterp dichtbij de 2-2, maar de 1-3 had in dezelfde fase ook kunnen vallen. Eindelijk de punten in plaats van de bloemen.” Oerterp-Pesse 1-2 (0-2) 44. Nordin Prikken 0-1, 45. Sander Hartman 0-2, 55. Kees Jan Dijk 1-2. Scheidsrechter: Schoonderwoert. Geel: vd Wijk (Oerterp). Rood: 80. Heerema (Oerterp). Toeschouwers: 0. Pesse: Waninge; Prikken, Kolen, Casander (68. J. Evenhuis), van Dam (68. Brinkman); Meijer, S. Hartman, van Wijk, De Vries; Veninga (68. Van Slooten), M. Hartma