Pesse boekt eerste overwinning in tweede klasse

PESSE - Na een gelijkspel en een nederlaag tegen clubs waarvan de verwachting is dat ze hoog gaan eindigen, stond dit weekend de thuiswedstrijd tegen VVK op het programma. De ploeg uit Groningen stond na twee wedstrijden nog met lege handen.

Pesse begon goed aan de wedstrijd en kwam al in de beginfase gevaarlijk opzetten. Uit een vrije bal van Mannie scoorde Rolinda zelfs al vroeg een doelpunt, maar wegens buitenspel werd deze treffer afgekeurd. Een paar minuten later was het alsnog raak. Nadat Janke de bal op het middenveld onderschepte leidde zij mij een vlijmscherpe steekpass de treffer in, waarna Danitsja de bal teruglegde op Marlinde die van dichtbij scoorde: 1-0.

Naarmate de eerste helft vorderde raakte Pesse haar overwicht kwijt en werd het op verschillende momenten afgebluft door de ploeg uit Groningen. Pesse leek de rust te halen met een voorsprong, maar op slag van rust scoorden de bezoekers de gelijkmaker.

Ook in de tweede helft begon VVK sterker, maar de kansen waren schaars. Daarna legde Pesse ook meer energie in de wedstrijd, desondanks leek de wedstrijd te eindigen in een gelijkspel. Danitsja dacht daar echter anders over en schoot vanaf zo’n twintig meter de bal over de doelvrouw van VVK: 2-1.
Kort daarna besliste zij ook de wedstrijd in het voordeel van Pesse. Na een lange bal van Janke liet de keepster van VVK de bal los, waarna Danitsja profiteerde: 3-1.

Door deze overwinning heeft Pesse zich genesteld in de middenmoot op plek acht. Volgende week staat de derby tegen De Weide op het programma. In Hoogeveen speelt het dan om 12.00 uur tegen de huidige nummer vier van de tweede klasse D.

Pesse vrouwen 2
Voor het tweede damesteam stond dit weekend een loodzware wedstrijd op het programma tegen Dwingeloo vrouwen 1 dat ook niet zou misstaan in de derde klasse. Pesse had dan ook een lastige wedstrijd en verloor dan ook met 7-0.  Volgende week speelt dames twee tegen Hollandscheveld vrouwen twee om 12.30 uur in Hollandscheveld.