0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse bekert verder na spannende wedstrijd

Hoogeveen- Ook in de beker blijft Pesse goed bezig. Tegen Hoogeveen Zaterdag vond het een sterke tegenstander dat met hoog druk zetten het de Pessenaren lastig wist te maken. Vijf minuten voor tijd was het Verbrugge met een prachtig afstandsschot die de mannen van Kramer naar de volgende ronde wist te loodsen.


Veelal terug

In de beginfase is meteen al te merken dat Pesse tegen een ploeg speelt dat zelf ook mooi en verzorgd voetbal kan spelen. Met haar snelle buitenspelers en haar hoge druk zorgt het ervoor dat de Pessenaren haast niet aan voetballen toe komt. De eerste kansen zijn dan ook voor de thuisploeg. Maar de vrije bal van Lunenborg en het schot van Schonewille zijn een prooi voor doelman Waninge. Pesse lukt het niet goed om onder de druk van de thuisploeg weg te komen en komt daardoor ook niet in kansrijke positie. Vlak voor rust maakt Hoogeveen dan uiteindelijk toch het verschil. Na een diepe pass op Schonewille doemt zich een grote kans op voor Hoogeveen. Schonewille weet het overzicht te houden en legt de bal panklaar voor de ingelopen Wolters. Deze blijft kalm en schuift de bal langs Waninge.


Bepalende wissels

Na rust grijpt Kramer in en brengt hij onder meer met de balvaste Hartman en de rappe de Vries twee spelers die de wedstrijd doen kantelen. Pesse krijgt grip op de wedstrijd en komt steeds beter in haar spel en ook al snel resulteert dit in de gelijkmaker. Na een combinatie tussen Hartman en Meijer staat Hartman oog in oog met doelman Benjamins. In plaats van zelf te schieten uit kansrijke positie geeft de spits de bal af aan de meegelopen Verbrugge die de bal eenvoudig in het lege doel schuift. Na dit doelpunt blijft Pesse doorgaan met het goede spel. Uit een carambool schiet de bal de lucht in richting het doel van Benjamins. De attente Meijer weet vervolgens de bal over de doelman te koppen maar ziet zijn inzet net voor de lijn weggehaald worden door Eising. Daarna laat ook Hoogeveen zich weer zien met Schonewille en Kuiper maar tot tweemaal toe weet Waninge redding te brengen. Richting het einde van de wedstrijd zijn beide ploegen nog volop op zoek naar een doelpunt en valt deze aan de kant van Pesse. Spits Verbrugge laat zich uitzakken om de bal voor zijn linker klaar te leggen op ongeveer 23 meter van het doel. Het schot wat de spits vervolgens los laat is zo hard en goed geplaatst dat Benjamins geen enkele kans heeft om de bal te keren. Meteen na de aftrap gaat Hoogeveen opzoek naar de felbegeerde gelijkmaker maar weer weet Waninge een goed schot van Kuiper uit het doel te ranselen. In de absolute slotfase krijgen beide ploegen geen grote kansen meer waardoor de wedstrijd eindigt in het voordeel van Pesse.


Opstelling Pesse: Waninge, van Dam (Moes), Evenhuis, van Wijk, Strijker, Kleine, van Arkel, Meijer, Poeste (de Vries), Verbrugge en van Slooten (Hartman).

Man van de Wedstrijd: Marco Hartman.

   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door Rens Steenbergen - 12 december, 2019
Volgende wedstrijd
3e klasse P
Team
G
W
G
V
PNT
1.
Beilen 1
Beilen 1
0
0
0
0
0
2.
EMMS 1
EMMS 1
0
0
0
0
0
3.
SC Erica 1
SC Erica 1
0
0
0
0
0
4.
HODO 1
HODO 1
0
0
0
0
0
5.
HOVC 1
HOVC 1
0
0
0
0
0
6.
Pesse 1
Pesse 1
0
0
0
0
0
7.
Ruinen 1
Ruinen 1
0
0
0
0
0
8.
VV Sleen 1
VV Sleen 1
0
0
0
0
0
9.
SVV'04 1
SVV'04 1
0
0
0
0
0
10.
vv Sweel 1
vv Sweel 1
0
0
0
0
0
11.
Titan 1
Titan 1
0
0
0
0
0
12.
Wacker 1
Wacker 1
0
0
0
0
0
Speelschema
Op het moment staan er geen wedstrijden gepland.
Hoofdsponsor