Pesse bedwingt Desz in aantrekkelijk bekerduel

Pesse - De spelers van Desz zaten na de wedstrijd tegen Pesse enigszins teleurgesteld in de dug out, terwijl de spelers tevreden van het veld stapten. Pesse maakte het de gerenommeerde zaterdag tweedeklasser zeer moeilijk in de eerste bekerwedstrijd. Voor rust maakte de thuisclub indruk en verraste Desz met sterk combinatievoetbal. Na een 1-1 ruststand eindigde het duel in 2-2 en daar had Pesse vrede mee.

Over de eerste helft kon Pesse uitermate tevreden zijn. De ploeg van trainer John Kramer toonde geen ontzag voor Desz en combineerde vlot. De spitsen Marco Hartman en Remmert Verbrugge zorgden voortdurend voor dreiging en verdedigend gaf de thuisclub geen krimp. Na acht minuten nam Pesse brutaal de leiding via een knappe treffer van Remmert Verbrugge, waar Desz vooral voor rust geen vat op kreeg. Hij kapte een verdediger uit en schoot het leer in de uiterste rechter hoek achter doelman Jordy Slager. Pesse bleef goed overeind en pas na een kwartier kreeg Desz haar eerste kans via Karlo Naberman, die via de lat over kopte. Daarna was Pesse dichtbij de 2-0. Na een voorzet van Matthijs Veninga kopte spits Marco Hartman rakelings naast.

Pesse was gevaarlijk over de flanken. Vlak voor rust was Pesse opnieuw dichtbij de 2-0. Na opnieuw een voorzet van Matthijs Veninga kopte deze keer Remmert Verbrugge net over. Pesse leek te gaan rusten met een knappe 1-0 voorsprong, maar vlak voor rust moest het toch uit het niets de gelijkmaker incasseren. De geslepen routinier Frank Kuurman, die overkwam van Genemuiden, glipte langs Dennis Moes en schoot via doelman Ruben Waninge binnen. Dat was een fikse tegenvaller voor Pesse, dat de zaken achterin goed voor elkaar had. De thuisclub claimde wel een overtreding van Kuurman, maar arbiter Mulder wuifde de protesten weg. Het had echter niet veel gescheeld of Desz was de rust met een voorsprong ingegaan. Na de mooiste aanval van de wedstrijd via Etienne Moorman en Tom Kisjes schoot Robert Redder in kansrijke positie over.

Na de thee begon Pesse sterk en drong Desz terug tot het eigen strafschopgebied, maar kwam niet tot scoren. Daarna kreeg Pesse het steeds moeilijker met de gasten, die iets beter veldspel lieten zien. De gasten kregen ook kansen via invaller Thomas Witte, die na een solo maar net naast knalde. Pesse probeerde voornamelijk via lange ballen de twee spitsen te bereiken, maar zij werden nauwelijks meer gevondenHeel lang kreeg Pesse geen kans meer, maar twaalf minuten voor tijd leek het nog met de winst te gaan strijken. Na een voorzet van Matthijs Veninga kon Marco Hartman uithalen, maar hij werd neergelegd en arbiter Mulder twijfelde geen moment en legde het leer op de stip. Hartman benutte zelf de strafschop en schoot de bal hoog in de rechter hoek en Slager was kansloos.

Even leek een sensationele overwinning in de maak voor de kersverse tweedeklasser, maar een opleving van Kuurman werd de thuisclub weer fataal. Twee minuten na de 2-1 versnelde Frank Kuurman langs Dennis Moes en schoot onder Waninge door de bal in het doel: 2-2. Pesse bleef voort een goed resultaat vechten en was nog dichtbij de 3-2, maar de voorzet van links was net iets te hard voor Hartman. In de absolute slotfase drong Desz nog even aan, maar Pesse hield stand en was tevreden met het punt.Pesse speelt nog tegen Valthermond en Wolvega, die 4-4 tegen elkaar speelden. Zondag 6 september gaat Pesse op bezoek bij tweedeklasser Valthermond. Op 12 september gaat Pesse op bezoek bij Wolvega.

Pesse-Desz 2-2 (1-1)

9. Remmert Verbrugge 1-0, 40. Frank Kuurman 1-1, 78. Marco Hartman 2-1 (strafschop), 80. Frank Kuurman 2-2.

Scheidsrechter: H. Mulder.
Toeschouwers: 200.

Pesse: Waninge; Moes, van Dam, van Arkel (79. Meijer), van Wijk (46. Evenhuis); Veninga, Strijker (79. Van Slooten) ), de Vries (68. Nijstad), Kleine; Verbrugge, Hartman.