Pesse aan kop na monsterzege op Sleen

Pesse - Pesse heeft door een monsterzege op Sleen de koppositie ingenomen. De ploeg van trainer Yves Heskampversloeg de middenmoter met maar liefst 7-1. De gevierde man was Marco Hartman, die maar liefst vier keer scoorde en daarmee dit seizoen op twaalf treffers kwam. Pesse hoefde niet eens tot het uiterste te gaan, want het gehavende Sleen was niet bij machte het Pesse moeilijk te maken.

De ziekenboeg van Pesse leek aardig leeg te lopen. Alleen Bram Vredeveld is nog geblesseerd en Frank Priet zit nog steeds een schorsing uit. Tijdens de wedstrijd tegen Sleen vielen Robin Okken en Niek Brinkman met een blessure uit. Door de polsbreuk van Milan Kolen begon hij op de bank, waardoor Ezra Meijer als centrale verdediger begon. Na het uitvallen van Brinkman na een kwartier, schoof Meijer een linie op en werd Milan Kolen vroeger dan hij had gedacht weer centrale verdediger. Na een half uur raakte Robin Okken geblesseerd en maakte Pavlo Vetrennikov zijn opwachting in de hoofdmacht
De wedstrijd begon voor Pesse naar wens, want na een kwartier was het al 2-0 voor de thuisclub. In de eerste minuut schoot Robin Okken in kansrijke positie nog over, maar even later nam Pesse de leiding, maar had daar wel de hulp van Sleen bij nodig. Hayri Heling tikte de bal per ongeluk langs zijn eigen doelman, waardoor Pesse fortuinlijk aan de leiding kwam. Na twintig minuten verdubbelde Pesse de voorsprong. Marco Hartman werd vrij gelaten en passeerde vervolgens doelman Bult, waardoor Pesse al vroeg op rozen zat. Pesse had de 2-0 ruststand hoger uit kunnen laten vallen, maar kansen voor Robin Okken, Ezra Meijer en Milan Kolen werden niet benut. De grootste kans was voor Ezra Meijer die na een soepel lopende aanval vrij voor doelman Bult verscheen, maar naast schoot.

Tweede helft

Vlak na rust viel al snel de 3-0 via invaller Pavlo Vetrennikoven daarmee was de eenzijdige wedstrijd al beslist. Na krap een uur werd Marco Hartman door doelman Jesper Bult neergelegd en de spits benutte de strafschop feilloos. Tien minuten later redde Sleen onverwacht de eer door een treffer van Sem den Oudsten. Dit was even een klapje voor Pesse en Sleen kreeg wat moed. Doelman Ruben Waninge moest een inzet van Marc Dekker onschadelijk maken en Pesse was in deze fase slordig in de passing. De schitterende lob van Remmert Verbrugge, die de 5-1 op het bord bracht, zorgde tien minuten voor tijd voor enige opluchting bij Pesse. Die trefferbetekende de genadeklap voor Sleen. Marco Hartman was met een lob van ver al dichtbij een treffer, maar daarna scoorde hij binnen twee minuten twee keer. De 6-1 was een halve omhaal na een voorzet van Remmert Verbrugge. De zevende treffer maakte hij na een corner van broer Sander en scoorde daarmee zijn vierde van de middag. Sleen miste maar liefst tien spelers en kwam te kort tegen een degelijk spelend Pesse, dat aan kop gaat met twee punten voorsprong op Raptim

Pesse-Sleen 7-1 (2-0)
9. Hayri Heling (e.d) 1-0, 21. Marco Hartman 2-0, 48. PavloVetrennikov 3-0, 57. Marco Hartman 4-0 (strafschop), 70. Sem den Oudsten 4-1, 80. Remmert Verbrugge 5-1, 84. Marco Hartman 6-1, 85. Marco Hartman 7-1. Scheidsrechter: Li.
Pesse: Waninge; Otten, Zinger, van Dam, Meijer; S. Hartman, Brinkman (13. Kolen), Strijker; Reinders (68. Verbrugge), M. Hartman, Okken (33. Vetrennikov).