Pesse 1 (za) wint derde duel op rij

Pesse - Afgelopen zaterdag mocht de Voortman-formatie aantreden tegen nummer laatst van de ranglijst, Tiendeveen 2. Ondanks dat Pesse vrijwel de gehele wedstrijd beter was, bleef het spannend tot de laatste minuut. Dankzij een goal van Pieter Drost werd er uiteindelijk wel met 1-0 gewonnen.

Pesse kende een waslijst van afwezigen. Onder meer Meijer, van Dam, Brus, de gebroeders Hup en de al langer geblesseerde Staal en Zwets waren om verscheidene redenen afwezig. Daarnaast had de familie Witten de trekker kapot, waardoor ook zij er tegen Tiendeveen niet bij konden zijn. Gelukkig was Ruben Schiphof er voor het eerst dit seizoen wel bij en sloot ook 'Superspits' Dennis Waninge van de zondag-afdeling aan. Zo was zowel het veld als de dug-out weer goed gevuld.

Pesse begon wat afwachtend aan het duel, waardoor Tiendeveen een paar keer dreigend voor het doel van Van der Vrugt kwam. Voor veel moeilijkheden zorgde dit uiteindelijk niet. In de loop van de wedstrijd nam Pesse het heft in handen, en kwam Tiendeveen er eigenlijk niet meer aan te pas. Veel grote kansen leverde dit echter niet op. Tot aan de 16-meter van de tegenstander voetbalde men makkelijk, alleen zat er te weinig variatie in het aanvalsspel van de thuisploeg om gevaarlijk te worden. Dit leidde uiteindelijk tot een 0-0 ruststand.

In de tweede helft speelde Pesse naar de eigen kantine toe. Logischerwijs brengt dit het beste in de ploeg naar boven. Waninge was inmiddels ingevallen als nieuwe aanvalsleider van de ploeg en dit worp gelijk zijn vruchten af. Waninge was namelijk een prima aanspeelpunt om de welbekende kerstboom aan op te hangen, zoals Co Adriaanse zou zeggen. Via de kaats kon Everts twee maal aanleggen op het doel van Tiendeveen, echter ranselde de doelman deze schoten het doel uit. Ook via een paar flitsende acties van de tandem Kats/Schepers werd Pesse gevaarlijk over de rechterflank. Het spel werd beter, alleen doelpunten ontbraken nog. Het publiek werd wat rumoerig, want ook zij voelde dat er een goal in de lucht hing. Niet lang hierna viel deze dan ook. Een scherpe voorzet van de linkerzijde viel bij toeval via het voorhoofd van Drost in het doel van Tiendeveen. De verdiende voorsprong stond eindelijk op het bord.

Pesse verzuimde het om verder uit te lopen. Onder meer Waninge, Prins (mislukt stifje) en Kats lieten grote kansen liggen. Hierdoor bleef Tiendeveen hoop houden op een gelijkspel en in de laatste minuut kregen zij dan ook nog een enorme kans hiervooer. Doelman Van der Vrugt was echter goed bij de les om dit te voorkomen waardoor de 3 punten in Pesse werden gehouden.

Doordat Pesse 2 een 1-3 voorsprong tegen Noordscheschut 6 helaas niet kon vasthouden, blijven de mannen van shirtsponsor Fieten Olie/Beauty Skincare op de 3e plaats staan. Komend weekend zal er in verband met het 50-jarig jubileum niet gevoetbald worden. Wel heeft de ploeg voor de Bonte avond een knallende act in petto.

Man van de wedstrijd: Maurice Koolhof