0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse 1 (za) vergeet de drie punten mee te nemen

Nieuwlande - Na 2 weken zonder wedstrijdverslag heeft de reporter van Pesse 1 (za) zijn pen weer gevonden. Hierbij dan ook even een kleine samenvatting van de afgelopen twee wedstrijden. Thuis werd er geheel kansloos verloren van Klazienaveen 4. Een week later werd de kampioen van het afgelopen seizoen, De Weide 4, met 3-2 verslagen. Beiden resultaten geven maar weer aan de Pesse vrij wisselvallig presteert dit seizoen.


Na de perikelen van de goedheilig man afgelopen week, moesten de mannen van Pesse 1 (za) zich om 13:30 verzamelen in Pesse om van daaruit te vertrekken richting Nieuwlande waar de tegenstander van vandaag SCN op hun wachtte. Dit gebeurde zonder Stille en Cabio Casander die vandaag aan de beurt waren om het 2e te versterken. Na een lied over een of andere honkballer en een korte bespreking, kon men aan de warming up beginnen.


Om 14:30 begon men aan de wedstrijd, al snel werd duidelijk aan de vele uitglijders dat de hevige regenval het veld niet ten goede was gekomen. Desondanks kwamen de mannen van deBeauty Skincare/Fieten Olie/Voortman-formatie goed uit de startblokken. Toch was het SCN die met een wel zeer snelle aanval voor de eerste mogelijkheid in de wedstrijd zorgde. De achterhoede van Pesse was dus gewaarschuwd. Na wat omzettingen door B.Witten en van der Vrugt zat het achterin wel dicht en schoof Schonewille door naar het middenveld. Met verzorgd  spel en een goede dosis inzet van Pesse-zijde kwam SCN nauwelijks aan voetballen toe. Pesse stuitte echter op een terugkerend probleem ,en dat is het maken van goals. Na een half uur te hebben gespeeld was het SCN dat scoorde uit een penalty. Uit een van de weinige keren dat dat SCN in de buurt van het doel kwam, kreeg Drost uit de kluts de bal tegen de arm (een de Ligt moment). Scheids kan hem geven en deed dat ook. Ondanks dat Van der Vrugt er nog aan zat werd het geheel tegen de verhouding in 1-0 voor de thuisploeg. 


Na de rust kwamen Steenbergen en Van Dam in het veld voor Kats en Timpen.

Al snel had Steenbergen na een pas van Prins de kans op de gelijkmaker maar hij werd te veel naar buiten gedreven en zag daarbij de meelopende Van Dam over het hoofd. Na 10 minuten werd Schiphof ingebracht voor R. Witten. Ook in de tweede helft had Pesse het betere van het spel. Na een kwartier spelen werd Prins door een crospas van B.Witten de hoek ingestuurd, deze aarzelde niet en bediende met een strakke voorzet Van Dam die hem lekker binnenschoot en daarmee de 1-1 op het scorebord liet verschijnen. Hierna had de formatie uit Pesse nog wel wat kansen, maar verzuimde het om om de drie punten mee te nemen naar Pesse. Het enige wapenfeit van SCN in de vorm van de eerder in het verslag genoemde snelle aanvaller werd door Koolhof volledig onschadelijk gemaakt. Mede door dit voortreffelijke optreden is Maurice Koolhof unaniem verkozen als Man of the match.


Zo gaat Pesse de winterstop in met een 4e plaats op de ranglijst. Duidelijk is wel dat DZOH 4 dit seizoen kampioen zal worden. De ploegen daaronder zijn allen aan elkaar gewaagd. Volgende week sluit het team de eerste seizoenshelft af met een trip naar het Bundesligaduel, Schalke 04 - Eintracht Frankfurt. Hierna kan men gaan genieten van een welverdiende winterstop.

   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door Wim Prins - 10 december, 2019
Volgende wedstrijd
3e klasse P
Team
G
W
G
V
PNT
1.
Beilen 1
Beilen 1
0
0
0
0
0
2.
EMMS 1
EMMS 1
0
0
0
0
0
3.
SC Erica 1
SC Erica 1
0
0
0
0
0
4.
HODO 1
HODO 1
0
0
0
0
0
5.
HOVC 1
HOVC 1
0
0
0
0
0
6.
Pesse 1
Pesse 1
0
0
0
0
0
7.
Ruinen 1
Ruinen 1
0
0
0
0
0
8.
VV Sleen 1
VV Sleen 1
0
0
0
0
0
9.
SVV'04 1
SVV'04 1
0
0
0
0
0
10.
vv Sweel 1
vv Sweel 1
0
0
0
0
0
11.
Titan 1
Titan 1
0
0
0
0
0
12.
Wacker 1
Wacker 1
0
0
0
0
0
Speelschema
Op het moment staan er geen wedstrijden gepland.
Hoofdsponsor