Pesse 1 (za) schaart zich na overwinning in de subtop

Pesse- Afgelopen weekend nam de Beauty Skincare-formatie het op tegen directe concurrent Sleen. Op een drassig hoofdveld waren beiden ploegen aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk bleven de drie punten dankzij een 2-0 overwinning in Pesse.

Vanaf de aftrap was meteen duidelijk dat Sleen een geduchte tegenstander was. De ploeg beschikte over een beweeglijk middenveld en drie rappe aanvallers. Echter stond de verdediging van Pesse als een huis, grote kansen wist Sleen dan ook niet te creëren. Gaandeweg de eerste helft vorderde kreeg Pesse steeds meer het initiatief. De thuisploeg had met Rick Witten in de spits ook een ijzersterk aanspeelpunt waar de verdediging van Sleen geen vat op kon krijgen. Diezelfde Witten zette Pesse na zo'n 20 minuten op een 1-0 voorsprong. Na een slechte uittrap van de Sleen-doelman was het Witten die de bal alert onderschepte en in één keer op doel schoot. Deze bal vloog prachtig over de keeper in de verre hoek. Sleen ging hierna opzoek naar de gelijkmaker, maar onder meer Bas Witten en doelman Van der Vrugt voorkwamen de 1-1. Zo ging men met een 1-0 voorsprong rusten.

Sleen startte scherp aan de tweede helft. De thuisploeg kon zich niet onder de druk uitspelen en had moeite om de voorsprong vast te houden. Maar telkens als Sleen dacht te scoren, was het doelman Van der Vrugt die in de weg lag. Halverwege de tweede helft moest Bas Witten geblesseerd het veld verlaten. Hierdoor werd zijn broer Rick twee linies terug gehaald, om zo samen met Schonewille de defensie aan te sturen. Dit ging goed, want Sleen wist geen grote kansen meer te creëren. Een kwartier voor tijd gooide invaller Orsel de wedstrijd in het slot. Na een steekpass van Casander liep hij de Sleen-defensie eruit en ramde hij de bal in de korte hoek, 2-0. Pesse kreeg na deze goal nog wel kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar met name Kats was ongelukkig in de afwerking.

Dankzij deze overwinning staat Pesse inmiddels op een verdienstelijke derde plaats. Hopelijk weet men het goede spel de komende weken vast te houden.

Man van de wedstrijd: Rick Witten