Pesse 1 (za) boekt klinkende overwinning

Afgelopen zaterdag heeft Pesse met maar liefst 0-4 gewonnen van Sv Ens 2. Deze zege vraagt om een wedstrijdverslag, aangezien deze enkel bij een overwinning geschreven wordt. Maar hierbij dan toch ook nog even een kleine samenvatting van dit seizoen. De eerste seizoenshelft van Pesse werd gekenmerkt door wisselvalligheid en gelijke spelen. Er werd gewonnen van hoger geklasseerde teams als Hoogeveen 2 en Staphorst 3, maar tegen ‘mindere’ tegenstanders als Rouveen 4 en TONEGO 2 werden er dan ook weer punten gemorst. Er werd maar liefst vijf maal gelijkgespeeld, onder meer tegen de tegenstander van vandaag, Ens. Dit leidde tot een notering in de onderste regionen van de ranglijst.  Na de winterstop gaat het een stuk voortvarender en is Pesse inmiddels al vier wedstrijden op rij ongeslagen. Daarnaast werd koploper Genemuiden 4 in eigen huis met 4-2 verslagen.

Terug naar Ens. Na een fabelachtige rit van bijna een uur arriveerde de Wit-Groene brigade op het sportpark in het pittoreske Ens. Echter kwam men er toen achter dat deze wedstijd niet in het Wit-Groen gespeeld zou worden, want de shirtjestas stond nog in Pesse. Na overleg met de tegenstander bleek dat zij nog een prachtig fel rood tenue in de kast hadden liggen welke wij wel mochten lenen. Na een korte warming up werd er afgetrapt en hadden de ‘Rooien’ gelijk het betere van het spel. Op het stroperige kunstgras van Ens liet men de makkelijk bal rondgaan, maar werden er nog geen grote kansen gecreëerd. De thuisploeg stelde daartegenover enkele corners, maar ook hieruit kwam weinig gevaar. Nadat 2 één-op-één kansen al gemist werden door Prins (intimiderend uitkomende doelman, aldus Prins) en Van Slooten (bal is nog steeds niet gevonden, de rekening mag naar H. Stille), was het uiteindelijk Timpen die na goed doorzetten voor de 0-1 zorgde. Voor rust diende doelman V/d Vrugt nog éénmaal redding te brengen, maar verder stond de defensie onder leiding van Moes en Plaizier als een huis.

In de 2e helft werd er gewisseld. Van Slooten mocht even uitblazen op de bank, want de vrijdagavond bij FC Groningen zat hem nog dwars, daarnaast ging Casander er ook uit. Voor hen in de plaats kwamen Brink en Beekelaar. Welke beiden achteraf ook nog last hadden van diezelfde vrijdagavond, maar dan in de Nachtwacht. Pesse bleef in de 2e helft het beste van het spel houden, maar dit leidde nog niet tot doelpunten. Nadat Bruinenberg na tien minuten moest afhaken, mocht Van Slooten weer opdraven. En dat deed hij met verve. Na een goede steekpass van Hilberdink werd Van Slooten weggestuurd. De wissel had hem schijnbaar goed gedaan, want ditmaal was hij wel koelbloeding en schoot de 0-2 tegen de touwen. Hierna sloop er wat gemakzucht in de ploeg waardoor Ens iets gevaarlijker werd, echter kwam ze niet tot scoren. Een kwartier voor het einde viel dan toch de 0-3. Wederom was het de tandem Hilberdink/Van Slooten welke dit doelpunt mogelijk maakte, waarbij Van Slooten het laatste zetje gaf. Aan het doelpunt hing wel een luchtje van buitenspel, maar bij Ens stond gelukkig de tegenpool van Bert Loof aan de vlag. Hoogtepunten in de slotfase waren een panna uitgedeeld door Jari (heel Ens hoorde hem gillen), een balletje vanuit 30 meter hoogte in één keer dood op de voet (klasse Nick) en ook nog de 0-4 van wederom Van Slooten (mede mogelijk gemaakt door Simon Jonker). Na al deze hoogstandjes besloot de scheidsrechter er een einde aan te breiden.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Staphorst 5 op het programma. Waar wisselvalligheid het toverwoord van dit seizoen is, kan die wedstrijd ook weer alle kanten op. Hopelijk heeft dit verslag het verwachtingspatroon niet omhoog gekrikt. Of van dat duel ook weer een verslag wordt geschreven, zal grotendeels afhangen van de uitslag.