0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse 1 (za) boekt eerste overwinning

Afgelopen zaterdag boekte de Zaterdag 1 haar eerste overwinning van het seizoen. De Fieten Olie-formatie wist met maar liefst 8-0 te winnen van De Weide 3. Na een 3-0 ruststand liep Pesse in de tweede helft verder weg van een onthutsend zwak De Weide. Rens Steenbergen nam 4 doelpunten voor zijn rekening en was daarmee de grote man aan Pesse-zijde.

Bij afwezigheid van trainer Loof nam leider David Stevens vandaag de honneurs waar. Pesse kampte nog met enkele blessuregevallen waardoor Stevens wat moest schuiven in de opstelling. Hierdoor was het spel in het eerste kwartier soms wat rommelig en was men af toe wat slordig in de passing. Na een kleine twintig minuten tekende uiteindelijk vice-aanvoerder Drost voor de 1-0. Na een mooie aanval over meerdere schijven schoot Drost onberispelijk binnen. Na dit doelpunt was Pesse heer en meester en liet men de bal gemakkelijk rondgaan. Enkel een zuivere eindpass ontbrak nog aan het aanvalsspel van Pesse waardoor het nog lang 1-0 stond. In de laatste tien minuten van de eerste helft liep men dan toch verder uit op De Weide. Tweemaal was het Steenbergen die wist te scoren. De eerste goal kopte hij uit een afgemeten voorzet snoeihard binnen. De tweede goal ontstond na een goede combinatie voor het centrum. Kats kreeg daarna nog een enorme kans op de 4-0. Echter lukte het hem niet om van dichtbij de De Weide-doelman te verschalken. Zo ging Pesse rusten met een 3-0 voorsprong.

In de tweede helft was al snel duidelijk dat De Weide het allemaal wel welletjes vond. Vlak na rust verscheen Kats dan alsnog op het scorebord. Een afstandsschot werd niet goed verwerkt door de doelman van De Weide. Kats was hier als de kippen bij om de rebound binnen te schieten, 4-0. De ruimtes op het veld werden steeds groter waardoor Pesse kans op kans kon creëren. Hierdoor maakten zowel Moreno Galan als Oldewening hun eerste doelpunt voor de Zaterdag 1. Tussendoor wist Steenbergen nog twee maal te scoren waardoor na het laatste fluitsignaal een stand van 8-0 op het scorebord stond.

Dankzij deze overwinning staat Pesse momenteel op een 4e plaats op de ranglijst. Zo vroeg in het seizoen zegt dit natuurlijk nog niet zoveel. Volgende week staat een wedstrijd tegen HZVV 5 op het programma. Dit zal een mooie graadmeter zijn om te zien waar het team nu staat.