Marco Hartman scoort drie keer tegen Oldeholtpade

Pesse - Pesse is het nieuwe jaar begonnen met een 3-3 gelijkspel tegen Oldeholtpade. Bij Pesse was Marco Hartman de gevierde man met drie treffers. Twee keer gaf de thuisclub een voorsprong weg en maakte één keer een achterstand goed. In de spectaculaire slotfase was de ploeg van trainer Spijker zelfs nog dichtbij de 4-3.

Pesse-trainer Harm Spijker noemde het gelijke spel een terechte uitslag. ,,Twee keer voor komen, maar uiteindelijk met 2-3 achter komen in de slotfase,” zegt hij. ,,Dan ben je blij met 3-3. We hadden zelfs de 4-3 nog op de schoen, maar de keeper van Oldeholtpade tikte deze knap naast. Je hoopt dan op iets meer dan waar je recht op hebt, dus dan is een punt iets waar je wel mee kan leven. We zijn er op de ranglijst niets mee opgeschoten, maar daar gaan we dan volgende week maar ons best voor doen.”

Pesse miste tegen Oldeholtpade Sven Evenhuis, Sander Hartman, Marco de Vries en Nordin Prikken. De wedstrijd was nog geen minuut oud of Marco Hartman was al dichtbij de 1-0, maar hij schoot over. Aan de andere kant was de eerste kans voor de gasten voor Marius de Vries, maar Pesse-doelman Ruben Waninge voorkwam een tegentreffer. Na tien minuten ontstond er commotie vanwege een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel van Wouter de Vries. Oldeholtpade protesteerde hevig, maar een minuut later bracht Marco Hartman Pesse met een schitterende treffer aan de leiding. Na een lange bal vanuit de verdediging haalde Marco Hartman van de rand van het strafschopgebied vernietigend uit. Doelman Christiaan Weijs verklaarde aan zijn ploeggenoten dat hij niet schuldig was aan de fraaie treffer. Even later was Marco Hartman dichtbij de 2-0, maar deze keer zocht hij het doel te hoog. Na een corner van Remmert Verbrugge kopte Milan Kolen maar net naast.

De gasten waren daarna meer aan de bal en kwamen na 25 minuten op gelijke hoogte door een treffer van Mark de Vries. Na een aantal kopballen kreeg Pesse de bal niet uit het strafschopgebied en kopte Mark de Vries uiteindelijk via Waninge de bal in de touwen. Daarna was Oldeholtpade dreigender en kreeg het enkele goede kansen, maar doelman Waninge hield zijn ploeg op de been. De defensie van Pesse moest soms met kunst- en vliegwerk een tegentreffer voorkomen, want Oldeholtpade was in die fase de betere ploeg.
Na rust ging de strijd op en neer met kansen voor beide ploegen. Pesse had geluk dat Joshua Verhoef de vrije kans aan Peter de Vries liet, die vervolgens in het zijnet schoot. Na goede kansen voor de gasten stond Marco Hartman op de goede plaats na een corner van Remmert Verbrugge. Doelman Weijs tikte de bal voor de voeten van Hartman en zo’n kans hoef je de routinier niet te geven en het stond 2-1.

Achtervolging
Oldeholtpade moest opnieuw in de achtervolging en kwam na 67 minuten op 2-2 via Mark de Vries. Dennis van Wijk gaf een foutieve breedtepass, waarna Mark de Vries een niet te missen kans kreeg en de bal langs Waninge in de touwen schoot. Drie minuten later kwam Pesse zelfs op een 2-3 achterstand door een fraaie kopbal van invaller Joshua Verhoef. De gasten leek door te drukken, maar Marco Hartman bracht met zijn derde goal beide ploegen weer naast elkaar. Remmert Verbrugge speelde Ezra Meijer aan, die via een verdediger de bal bij Marco Hartman kreeg, die dat buitenkansje niet liet liggen: 3-3.
In een spectaculaire en spannende slotfase vochten beide teams voor de zege en kregen daarvoor ook goede kansen. Oldeholtpade gaf in de slotfase veel ruimte weg, waar Pesse niet optimaal van profiteerde. Toch was Pesse vlak voor tijd bijna bij de 4-3, maar het schot van Dennis van Wijk kon doelman Christiaan Weijs nog net aantikken. Aan de andere kant had Mark de Vries de 3-4 op de schoen, maar hij miste de grote kans.

Pesse-Oldeholtpade 3-3 (1-1)
11. Marco Hartman 1-0, 25. Mark de Vries 1-1, 59. Marco Hartman 2-1, 67. Mark de Vries 2-2. 70. Joshua Verhoef 2-3, 79. Marco Hartman 3-3. Scheidsrechter: Aalders.
Pesse: Waninge; Zinger, R. Brinkman, Kolen, van Wijk; Meijer, N. Brinkman (46. Van Dam), Priet (78. Veninga), Verbrugge, Hartman, Reinders.