Koploper Pesse zakelijk langs Dwingeloo

DWINGELOO – Herbstmeister Pesse blijft ongeslagen in haar debuutseizoen in de derde klasse. Na acht overwinningen en drie keer een gelijkspel won het dit weekend met minimale cijfers bij Dwingeloo: 0-1.

In een rommelig eerste halfuur van beide kanten waren de kansen schaars en was het voetbal van een bedenkelijk niveau. Thuisploeg Dwingeloo loerde op de snelle uitbraak, terwijl Pesse moest wennen aan het hobbelige veld. Pas halverwege de eerste helft viel de eerste gevaarlijke doelpoging van de bezoekers te noteren. Op aangeven van Erwin Strijker schoot Matthijs Veninga naast. Tien minuten later kwam Pesse via een mooie aanval opnieuw bij het doel van Dwingeloo. Na een inspeelpass bracht Marco Hartman met zijn hak ploeggenoot Verbrugge in kansrijke positie. Het schot van Verbrugge werd door Dwingeloo-doelman Erwin Hof overgetikt. Ook wist de doelman op slag van rust een kopbal van Hartman uit de bovenhoek te tikken.

Net als in de eerste helft duurde het ook in het tweede deel lang voordat er wat viel te genieten voor de toeschouwers. Halverwege de tweede helft kon Dwingeloo-doelman Hof een vrije bal van Verbrugge niet klemvast pakken, waarna Pesse-aanvoerder Arjan Kleine alert reageerde en scoorde: 0-1. Pesse kreeg via Ezra Meijer uit een hoekschop tot twee keer toe de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar de jongeling trof doelman Hof en de paal op zijn pad. Ondanks de voorsprong veranderde het spelbeeld niet: Pesse bleef aanvallen en Dwingeloo loerde op een snelle uitbraak.  Een zo’n uitbraak tien minuten voor tijd leverde bijna de gelijkmaker op, maar Sander Nijstad had het vizier niet op scherp staan.

Door deze 0-1 overwinning blijft Pesse koploper in de derde klasse D met vijf punten voorsprong op achtervolger DIO Oosterwolde. Na de winterstop wacht op zondag 26 januari de derby thuis tegen Ruinen. De huidige nummer drie staat acht punten achter Pesse.