JO17 hervat de competitie na lange winterstop

Na dagen, weken, maanden geen wedstrijd te hoeven spelen is het dan nu eindelijk weer tijd voor de manschappen van de jo17-1 De winterstop is voorbij, tegenstanders die het niet durfden op te nemen tegen deze ploeg zeiden af, maar nu mag er eindelijk weer afgetrapt worden. Waar de vakantie goed te zien is aan de buikjes moet er vandaag weer strijd, passie en vooral lef getoond worden. SJO SWB jo17-1 is de tegenstander die het om 11.30 uur opnemen tegen de sv op sportpark de marke.

Het is zaterdag 10.45 uur als de mannen van kramer en evenhuis met de warming up beginnen. Een strak blauwe lucht en het zonnetje dat schijnt lijkt het een mooie voetbalochtend te gaan worden.

1e helft

Na een serieuze warming-up van de heren is het tijd om te beginnen. 11.30 uur stipt geeft arbiter Waninge het startsignaal. Al gauw deelt Pesse de lakens uit en vind de wedstrijd zich vooral plaats op de helft van de tegenstander. Helaas weet Pesse de kansen die ze creëerden niet af te maken. Schoonebeek deed dit echter wel 1 uitbraak was genoeg, een fout van de heer ten oever wisten de rappe linksbuiten binnen te prikken, 0-1. Pesse laat de koppies niet hangen en komt al gauw weer op 1-1 door en sublieme bal van de heer hup en het dramatisch uitverdedigen van de tegenstander stond Vredeveld 1 op 1 met de keeper en hield zijn hoofd koel. Al gauw werd het 2-1 door het aangeven van Hidding op Reinders en kon de spits makkelijk binnen koppen. Pesse blijft de boventoon voeren en vergroot de voorsprong snel, 5-1 is de ruststand. De heren lopen met een goed gevoel de kleedkamer binnen waar de thee klaar staat.

2e helft
De thee smaakte niet al te best want Pesse komt niet goed de kleedkamer uit. De wedstrijd vind zich nu vooral plaats op de helft van de Pesse. Schoonebeek komt hierdoor ook tot scoren, 5-2. Net zoals in de 1ste helft komt daarna Pesse gauw tot scoren. Een uitbraak op de rechtervleugel gaf Evenhuis de kans om de bal terug te leggen op Hidding die vervolgens de bal heerlijk binnen krulde in de verre hoek. Na wat blessuregevallen werd Hup door geschoven van de linksachter positie naar de rechtervleugel. Dit bleek een tactische zet van het duo Kramer en Evenhuis. Al gauw werd de voorsprong vergoot. Na een uitbraak op de rechterflank is Hup niet egoïstisch en ligt de bal panklaar neer voor zijn compagnon in de aanval waardoor Reinders de bal makkelijk in het lege doel kan schuiven. Hetzelfde scenario volgde nog een paar keer waardoor het uiteindelijk 9-2 werd.

Al met al een een prima voetbalochtend voor de mannen van de jo17-1

Man of the match: Sem Linde

Opstelling Pesse: Keeper Westert. Verdediging Hup, Zinger, Vredeveld, Ten Oever/ Linde
Middenveld: Strijker, Evenhuis, Bruinenberg/Medendorp
Aanval: Hidding, Reinders, De Graaf/ Ensing