Harde les voor Pesse bij Heerde

Heerde - Promovendus Pesse was het historische seizoen in de tweede klasse graag heel anders begonnen. Heerde liet Pesse zien dat voetbal op tweede klasse niveau iets anders is dan in de derde klasse. Pesse kwam voor rust op alle fronten tekort. Na rust liet Heerde Pesse komen en counterde naar hartelust naar een 6-0 overwinning. Voor Pesse waren de druiven zuur en werd het een leerzame middag.

Snelle tegentreffer

Pesse had al meer dan een jaar geen competitiewedstrijd meer verloren, maar op de eerste wedstrijddag van de nieuwe competitie weet Pesse weer hoe dat voelt. Pesse liet zich voor rust aftroeven door een technisch vaardige tegenstander, die sneller en feller speelde. Pesse was steeds net een stapje te laaten kon aanvallend weinig uitrichten. De historische wedstrijd begon dramatisch voor de gasten, want al na twee minuten keek Pesse tegen een achterstand aan. Na een corner kon Timo Olde Olthof te gemakkelijk inknikken. Dat was een forse mokerslag voor de bezoekers, die met goede moed aan het nieuwe avontuur waren begonnen. Na een kwartier maakte Nick Wijenberg er al 2-0 van. Pesse gaf te veel ruimte weg, zodat het slimme Heerde regelmatig door de Pesser defensie sneed. De handelingssnelheid lag beduidend hoger dan Pesse gewend is, waardoor het de bal moeilijk in de ploeg kon houden. Na een half uur werd het 3-0 en die gaf Pesse te gemakkelijk weg. Eerst schoot Corstiaan Altenburg op de paal, waarna Pesse niet ingreep, waardoor Daan Nijmeijer vanuit een moeilijke hoek het leer alsnog in de winkelhaak knalde. Daarmee leek de wedstrijd al in een vroeg stadium beslist.

Pesse begon tevergeefs meer te combineren
Na rust liet Heerde Pesse komen en kneep er snel tussenuit via de flanken bij verovering van de bal. Na een counter scheelde het niet veel of het was al gauw 4-0 geworden, maar Dennis Calkhoven miste oog in oog met doelman Ruben Waninge. Pesse was na rust meer in balbezit en de ploeg kreeg ook meer ruimte van de thuisclub. Daardoor speelde de tweede helft zich voornamelijk op de helft van Heerde af en kreeg Pesse ook mogelijkheden. Toch werd het na een uur 4-0 na een fraaie, snelle uitval via Raoul Wijenberg. Het pleitte voor Pesse dat het bleef gaan voor succes en Marco Hartman was daar dichtbij, m
aar zijn schot van dertig meter ging rakelings naast. Aan de andere kant counterde Heerde naar een 5-0 voorsprong via spits Nick Wijenberg. Pesse kwam vaak over rechts dreigend door, maar de voorzetten van Matthijs Veninga misten precisie. Veninga testte de kwaliteit van de vuisten van doelman Amar Ugljanin en dat zat blijkbaar wel goed. De gasten combineerden goed, maar een treffer was de ploeg deze middag niet gegund. In plaats daarvan moest Pesse een knullige zesde treffer incasseren via Stijn Rorije. De laatste vijf minuten mocht Remmert Verbrugge nog even invallen en hij zorgde meteen voor dreiging, maar ook hij kon de eer niet redden.

Heerde-Pesse 6-0 (3-0)

2. Timo Olde Olthof 1-0, 16. Nick Wijenberg 2-0, 29. Daan Nijmeijer 3-0, 58. Raoul Wijenberg 4-0, 67. Nick Wijenberg 5-0, 89. Stijn Rorije 6-0.

Scheidsrechter: Makkinga.
Toeschouwers: 100.

Pesse: Waninge; Moes (46. Van Dam), Evenhuis, van Wijk, Kleine; Meijer (85. Verbrugge), Poeste (77. Zinger), Strijker, Veninga; Hartman, van Slooten.

Foto's: W. Snijders (Fotograaf VV Heerde)