Goede zaterdag voor de vrouwenafdeling van Pesse

PESSE - Dit weekend speelde zowel Pesse vrouwen 1 als vrouwen 2 een thuiswedstrijd. Het eerste ontving nummer twee Burgum dat alleen nog maar had verloren van de ongeslagen koploper Groen Geel en het tweede speelde de derby tegen Vitesse’63 vrouwen 2.

Pesse vrouwen 1
Door blessures en ziekte was het flink puzzelen om een selectie op de been te brengen. Daardoor startte Marlinde, die al met het tweede had meegedaan, in de basis en zat jeugdspeelster Paula voor het eerst op de bank. Pesse begon echter goed aan de wedstrijd en liet direct zien dat de nummer twee de punten niet cadeau ging krijgen. Na drie minuten spelen strafte Rolinda balverlies van de bezoekers af met een geplaatst schot in de verre hoek: 1-0.

Ook daarna bleef Pesse sterker en bepaalde het spelbeeld. In de twintigste minuut viel dan ook de verdiende 2-0. Na voorbereidend werk van Rolinda toonde Marlinde dat zij een neusje voor de goal heeft, want ze tikte de 2-0 binnen. Vervolgens kreeg Pesse nog mogelijkheden op meer, maar een derde treffer bleef uit.

Na een halfuur spelen raakte Pesse het overwicht kwijt en moest het vaker terug. Dat leidde niet tot hele grote kansen voor Burgum, maar kort voor rust viel uit een vrije bal de 2-1. Dat was tevens de ruststand.

Pesse begon net als in de eerst helft ook goed aan de tweede helft. Ook nu leverde dat een snelle treffer op. Uit een goede crosspass van Manon was het Marlinde die in twee instanties zichzelf beloonde door haar tweede doelpunt van de middag te maken: 3-1. Kort daarna kon ze zelfs uit een steekpass van Rolinda haar derde treffer van de middag maken, maar dit keer ging de inzet van Marlinde langs de verkeerde kant van de paal.

In het laatste halfuur kwam Burgum meer opzetten, maar dat leidde niet tot grote uitgespeelde kansen. Wel belandde tot twee keer toe een schot uit de tweede lijn op de lat. Doordat Burgum meer risico nam in de slotfase kreeg Pesse voorin ruimte. Debutant Paula kreeg na een steekpass van Janke de mogelijkheid om de wedstrijd definitief in slot te gooien, maar haar inzet werd gekeerd door de keepster van de bezoekers.

Lang leek Pesse de 3-1 stand over de streep te trekken, maar in de 87e minuut viel alsnog de aansluitingstreffer: 3-2. Daardoor moest Pesse in de slotminuten nog oppassen voor de gelijkmaker, maar net als vorige week in Assen hield Pesse knap stand.

Door deze overwinning houdt Pesse de aansluiting met de bovenste ploegen in de tweede klasse. Het staat nu gedeeld vierde met 13 punten en de achterstand op de tweede plek bedraagt drie punten.

Pesse vrouwen 2
Pesse vrouwen 2 speelde thuis tegen Vitesse’63 VR2. Beide teams stonden voorafgaand aan de wedstrijd op nul punten.

Net als het eerste begon het tweede ook goed aan de wedstrijd en kon het al snel op voorsprong komen. Het was echter Vitesse’63 dat wat beter met haar kansen omging en op 0-1 kwam. Uiteindelijk kwam Pesse op gelijke hoogte door een afstandsschot van Bo: 1-1. Kort daarna kwam Vitesse’63 echter weer op voorsprong: 1-2. Daarna was het twee keer Melissa die ervoor zorgde dat Pesse voor het eerst in de wedstrijd voorkwam: 3-2.

Ook in de tweede helft werd er volop gescoord. Eerst was het twee keer Vitesse’63 dat scoorde: 3-4. Daardoor leek Pesse opnieuw met lege handen achter te blijven, maar in de slotminuten zorgde Marlinde voor een verdiend punt voor Pesse: 4-4.