Gehavend Pesse buigt in tweede helft

SINT-ANNAPAROCHIE - Voor de vrouwen van SV Pesse stond dit weekend wederom een verre uitwedstrijd op het programma, namelijk tegen Sint Annaparochie. De wedstrijd van vrouwen 2 ging niet door.

Waar de lijst met afwezigen tegen Marum en Leeuwarden Zwaluwen (beide gelijkspel) al groot was, ontbraken er nu nog meer speelsters. Daardoor waren we met tien speelsters van onszelf, waarvan twee ook verre van topfit en vijf speelsters vanuit vrouwen 2 en MO17 die gelukkig met ons mee wilden naar Friesland.

Na een aftastende beginfase waren de kansen aan beide kanten schaars. Pesse moest na ruim tien minuten spelen ook nog de niet fitte Maureen wisselen en kwam halverwege de eerste helft ook nog op achterstand: 1-0.

Een kwartier voor rust kwam Pesse uit het niets op gelijke hoogte. Na een merkwaardige pass van Janine verscheen Tessa oog-in-oog met de doelvrouw van Sint-Annaparochie, waarna de bal beheerst binnenschoot: 1-1. Door het doelpunt kwam Pesse meer in de wedstrijd en werd het gevaarlijker. Dat leidde echter niet tot een tweede treffer, waardoor de thee werd opgezocht met een 1-1 stand.

In de tweede helft nam de druk van Sint-Annaparochie toe en was het voor Pesse vooral tegenhouden en loeren op de counter. Pesse hield lang stand, maar moest zo’n twintig minuten voor tijd alsnog buigen: 2-1. Daarmee was de wedstrijd ook beslist en zorgde de thuisploeg uiteindelijk ook nog via een goed schot voor de 3-1.

Ondanks de niet fitte selectie hebben de dames wederom gestreden voor een goed resultaat. Komende zaterdag wacht voor de damesafdeling twee thuiswedstrijden. Vrouwen 2 speelt om 11.30 uur de derby tegen De Weide 2 en vrouwen 1 ontvangt om 14.30 uur SVM 1 op sportpark de Marke