0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Gebroeders Hartman brengen Pesse zege op Dwingeloo

Pesse - Pesse heeft ook haar tweede competitiewedstrijd winnend afgesloten. In de derby tegen Dwingeloo won de ploeg van trainer Yves Heskamp met 4-3, waarbij de broers Sander en Marco Hartman voor de treffers zorgden. Drie minuten voor tijd stond het 4-1, waarna Dwingeloo terugkwam tot 4-3 en zelfs nog een kans op 4-4 kreeg, maar de drie punten bleven uiteindelijk moeizaam in Pesse.

De eerste helft leverde voor beide teams zo’n zeven kansen op, maar tot blessuretijd bleef het 0-0. Sander Hartman opende de score, maar nog geen dertig seconden later maakte Gert Barelds gelijk. Zo werd er met 1-1 gerust, maar het had net zo goed al 4-4 kunnen staan. Pesse-doelman Ruben Waninge redde een aantal keer uitstekend oog in oog met aanvaller Bas van der Sluis. Aan de andere kant stond de 46-jarige doelman Remco Schipper ook enkele keren in de weg. Trainer Yves Heskamp vond de eerste helft ondermaats van zijn ploeg en verwachtte na rust meer. De thuisploeg voldeed aan zijn wens, want na 25 minuten leidde Pesse comfortabel met 4-1 door treffers van Marco Hartman (2) en Sander Hartman. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar het werd in de absolute slotfase nog spannend. Invaller Lars Rozeboom scoorde binnen drie minuten twee keer, waardoor de spanning onverwacht helemaal terug was. Dwingeloo rook bloed en zette aan, terwijl Pesse onrustig werd en ballen lukraak wegtrapte. Het eindsignaal voelde voor Pesse uiteindelijk volledig onnodig als een verlossing. Heskamp vond het geen sterke wedstrijd van zijn ploeg. ,,We hebben nu twee wedstrijden niet echt sterk gespeeld, maar we hebben wel zes punten. Het spel moet echt beter. Gelukkig hebben we in Marco Hartman een scherpe spits, die er al vijf in heeft liggen. Daar staat hij ook voor trouwens.”

Pesse-Dwingeloo 4-3 (1-1)
45. Sander Hartman 1-0, 45+1. Gert Barelds 1-1, 51. Marco Hartman 2-1, 59. Marco Hartman 3-1, 67. Sander Hartman 4-1, 87. Lars Rozeboom 4-2, 90. Lars Rozeboom 4-3. Scheidsrechter: Van Delden.