Effectief Pesse snelt na rust langs Beilen

‘We hebben verdiend gewonnen’

Beilen - De vreugde bij Pesse was groot na de ruime 0-4 zege bij Beilen, want daardoor steeg de ploeg van de twaalfde naar de achtste plaats in 2K. Na een matige eerste helft met een logische 0-0 ruststand kwam Pesse als herboren uit de kleedkamer en maakte het verschil met enkele fraaie treffers. De wedstrijd was ook het verhaal van de teruggekeerde ‘verloren zoon’ Remmert Verbrugge, die zijn rentree direct met een fraaie treffer opluisterde. Remmert Verbrugge maakte met Pesse enkele promoties naar de tweede klasse mee, maar stopte aan het eind van het vorige afgebroken seizoen. Hij is inmiddels verhuisd van Zutphen naar Hoogeveen en trainde twee keer mee en sloot zich bij Beilen voor het eerst aan bij de  wedstrijdselectie. Bij Pesse is men blij met de terugkeer van de gemakkelijk scorende spits. Tegen Beilen was de ploeg verre van compleet, want Spijker kon geen beroep doen op Bennie van Dam, Corian Casander, Nordin Prikken en Patrick Poeste. Dennis Moes en Erwin Strijker zijn herstellende van een blessure, Moes kreeg sinds enige tijd weer speeltijd tegen Beilen.

In de eerste helft van de derby viel er niet veel te beleven voor de toeschouwers. Beide ploegen hadden veel moeite met de hobbelige grasmat, waardoor het moeilijk combineren was. Het gevolg was veel balverlies bij beide teams, waardoor de acties voor beide doelen op de vingers van een hand te tellen waren. De eerste kans was voor Niek Brinkman van Pesse na een fout van de Beiler defensie, maar doelman Remco Vos kon redding brengen. Aan de andere kant was de enige kans in de eerste helft van de thuisclub voor Bertus Wolters, maar zijn kopbal miste kracht en precisie. Vlak voor rust was Bart Steenbergen dichtbij de voorsprong, maar Vos pareerde zijn inzet. Pesse startte het tweede bedrijf zeer voortvarend, want het herboren Pesse deelde binnen vier minuten twee fikse tikken uit. Na acht minuten zette Milan Kolen op wilskracht goed door, waarna zijn schot de paal raakte. Jasper van Slooten reageerde attent en tikte het leer in het lege doel. Nog geen vier minuten later vergrootte Pesse de voorsprong al via een schitterende treffer van Marco Hartman, die Vos vanaf de rand van het strafschopgebied kansloos liet. Daarna bleef Pesse de aanval zoeken, want verdedigend gaf het weinig weg. Alleen Owen van der Werff was kansrijk, maar hij gleed vlak voor doelman Waninge uit. Na een uur maakte Remmert Verbrugge na lange tijd zijn rentree, waarna zijn eerste balcontact bijna al een treffer werd, maar Vos kon nog redden. Verbrugge gaf zijn terugkeer bij Pesse meer glans door een kwartier voor tijd de 0-3 te maken. Marco Hartman zette vanaf rechts goed voor, waarna Verbrugge de bal uit de lucht langs Vos prikte.

Pesse speelt sterke tweede helft

Beilen probeerde wel iets terug te doen, maar verder dan een inzet waarbij Ruben Waninge in twee instanties de bal pakte, kwam de thuisclub niet. Pesse combineerde naar hartenlust en bekroonde een sterke tweede helft in de slotfase zelfs nog met een vierde treffer. Na slecht uitverdedigen onderschepte Niek Brinkman de bal, waarna een fraaie combinatie volgde tussen Bart Steenbergen en Marco Hartman. De lepe routinier gunde het jeugdige talent Brinkman het doelpunt en bood hem een niet te missen kans en dat deed Brinkman dan ook niet. Zo behaalde Pesse door een sterk tweede bedrijf een ongekend grote overwinning, die de derde zege van dit seizoen betekende. Pesse-trainer Harm Spijker was uiteraard blij met de uiterst kostbare overwinning, die hij verdiend noemde. ,,In de rust heb ik tegen de spelers gezegd geduldig te blijven en de ruimte op de helft van de tegenstander te benutten,” zegt Spijker. ,,We bleven geloven in ons spel en ondanks het lastige veld bleven we zoeken naar ons eigen positiespel. In de tweede helft kwamen er ruimtes en daar konden we goed gebruik van maken. Een belangrijke openingstreffer van Jasper van Slooten bracht Beilen van slag. Met de ruimte die we kregen kwam ons aanvalsplan tot wasdom. We hebben een verdiende overwinning behaald op een fysiek sterk Beilen.”

Beilen-Pesse 0-4 (0-0) 54. Jasper van Slooten 0-1, 58. Marco Hartman 0-2, 77. Remmert Verbrugge 0-3, 85. Niek Brinkman 0-4.

Scheidsrechter: Mansouri.

Geel: Doldersum (Beilen).

Toeschouwers: 150.

Pesse: Waninge; Evenhuis, Kolen, M. de Vries (78. Moes), van Wijk; Meijer, S. Hartman, M. Hartman, Brinkman; J. de Vries (16. Steenbergen), van Slooten (57. Verbrugge).