Eerste nederlaag Pesse vrouwen een feit

Na acht wedstrijden op rij in zowel oefen-, beker- als competitiewedstrijden niet verloren te hebben wisten de dames van Pesse dat de eerste nederlaag steeds dichterbij kwam en als dat dan tegen een ploeg als Gramsbergen gebeurt, is dat geen schande: 2-3.

Na een aftastende beginfase van beide kanten kwam het eerste gevaar van Pesse-speelster Mannie, want een tot voorzet bedoelde bal dwarrelde bijna bij de tweede paal binnen en ook Janke was nog in de buurt, maar zij kon net niet binnentikken. Beide teams gaven nauwelijks kansen weg in deze wedstrijd, waardoor het spel zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Aan beide kanten zorgden afstandsschoten voor de enige doelpogingen en halverwege de eerste helft kreeg een van de speelsters van Gramsbergen te veel ruimte en tijd rond de zestien om via zo’n schot de keepster van Pesse in de verre hoek te verschalken: 0-1. Tien minuten later viel echter al de verdiende gelijkmaker. Na een goede combinatie aan de linkerkant sneed Rolinda het strafschopgebied in en schoot ze beheerst raak: 1-1. Dat was tevens de ruststand.

Tien minuten na rust kwam Gramsbergen vervolgens onverwachts op voorsprong. Nadat de ingevallen spits de keepster van Pesse torpedeerde in haar vijf metergebied schoot een andere speelster de afgeslagen bal in het lege doel: 1-2. Pesse was vervolgens even van slag en incasseerde kort daarna uit een hoekschop ook de 1-3.

Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar Pesse kwam twintig minuten voor tijd terug in de wedstrijd via een raak schot van Danitsja: 2-3. Daarna zocht Gramsbergen nadrukkelijk de grens op qua fysiek spel om Pesse af te stoppen, maar dat motiveerde Pesse juist om een stapje extra te zetten en vol voor een punt te gaan met het risico achterin meer schade op te lopen. Achterin werd echter de deur gesloten gehouden, maar voorin kwam Pesse ook niet verder dan een gevaarlijke scrimmage in het strafschopgebied en schoten uit de tweede lijn.

Daardoor eindigde deze wedstrijd in een 2-3 nederlaag voor Pesse, waar een gelijkspel terechter geweest zou zijn. Komende zaterdag wacht de eerste wedstrijd in de knock-outfase van de beker tegen Bedum vrouwen 1 om 14.30 uur in Pesse. Een week later wordt de competitie hervat met eveneens een thuiswedstrijd: Staphorst.