0528 241 547 De Marke 8, 7933 RD Pesse
Met Pesse in de tweede klasse

Arjan Kleine droomt met Pesse nog niet van de eerste klasse
“Laten we nu eerst maar eens in de tweede klasse kijken”


PESSE - “Het is een mooi beloning. We werken hier al een aantal jaren aan. Toen we met z’n allen de schouders eronder hebben gezet speelde Pesse in de vierde klasse. Ons eerste doel was promoveren naar de derde klasse. Het is dan natuurlijk fantastisch dat je een jaar later al naar de tweede klasse gaat.” Het zijn de woorden van Arjan Kleine. De routinier mag met sv Pesse, ondanks het afgebroken seizoen,voor het eerst in de historie van de club uitkomen in de tweede klasse.


Dromen van de eerste klasse doen ze bij Pesse nog niet. “Laten we nu eerst maar eens in de tweede klasse kijken. Het gaat nu wel heel hard”, zijn de realistische woorden van de middenvelder. “Natuurlijk hadden we zelf ook niet verwachtdat we twee keer achter elkaar zouden promoveren. Vanaf het begin zat het echter meteen mee. Ik heb zelf ook wel degradatievoetbal gespeeld en dan krijg je het gevoel dat alles tegenzit. Ballen belanden dan net op de paal of je verliest heel ongelukkig. Afgelopen seizoen beleefden we het tegenovergestelde en dan groeit natuurlijk het zelfvertrouwen. Daarnaast hebben we een spelersgroep die voetballend ook wel het nodige in haar mars heeft. We hebben het zelf dan ook wel afgedwongen. Ik ben er ook honderd procent van overtuigd dat we ook kampioen waren geworden als het seizoen niet voortijdig was beëindigd.” Kleine speelde zelf bij Hoogeveen, waar hij op 16-jarige leeftijd debuteerde, en HZVV al op een hoger niveau. Dat laatste is voor hem niet het allerbelangrijkste. “Ik ben vooral ook liefhebber. Ook in de vierde klasse zaten er leuke wedstrijden bij. Feit dat is dat hoe hoger je komt hoe beter het voetballen wordt. In die zin kijk ik wel uit naar de stap hogerop.”


Super tijd

“Met name bij HZVV heb ik natuurlijk vele jaren gespeeld en een super tijd gehad. Natuurlijk is er wel eens interesse geweest van andere clubs, maar echt concreet is het nooit geworden. Ik was er ook niet echt mee bezig, omdat ik het gewoon geweldig naar mijn zin had. Voor mij was er ook geen reden om het hogerop te gaan zoeken. We zijn een aantal keren kampioen geworden en hebben het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi gewonnen.” Op relatief jonge leeftijd zette hij toch de stap terug naar Pesse. “Ik was wel een beetje uitgekeken op met name de lange wedstrijddagen. Je moet al op tijd weg en bent je hele zaterdag kwijt. Toen ik ook nog gezinsuitbreiding kreeg, was de lol er wel een beetje vanaf. Ik was van mening dat als ik bij HZVV zou blijven, ik wel honderd procent zou moeten kunnen leveren. Anders loop je anderen in de weg. Ik had niet het gevoel dat ik dat nog kon opbrengen en heb er daarom voor gekozen een stapje lager te gaan voetballen.” In het begin was het wel even omschakelen. “Natuurlijk moet je wennen aan het lagere niveau. Als je echter in het veld staat wil je gewoon weer winnen. Je benadert de wedstrijden alleen op een andere manier. Ik stoor mij ook absoluut niet aan het mindere niveau en zo wil ik het ook niet noemen. We hebben bij Pesse een goede spelersgroep staan en hebben ook wat geluk gehad met de doorstroming van enkele zeer talentvolle jeugdspelers. Daardoor hebben we een goede mix van jong en oud. Daarbij wil ik de mensen eromheen ook niet vergeten, zoals de trainer die er alles aan doet om er een succes van te maken.”


Auteur van dit stuk is Gerjo Stegeman van Hoogeveen TV in de regio

   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter
Hoofdsponsor