0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Team 18+ wint Muziekweekend XXL-voetbaltoernooi sv Pesse

Pesse - Het twaalfde Muziekweekend XXL-voetbaltoernooi van de activiteitencommissie van sv Pesse is onder stralende weersomstandigheden gewonnen door Team 18+. Dit team met spelers van Elim en Hoogeveen versloeg in een eenzijdige finale Ganado Nan met spelers van Pesse en Hoogeveen. Het toernooi had een andere opzet dan gebruikelijk, omdat er 27 teams deelnamen.

Door dit aantal waren de teams ingedeeld in drie poules van negen ploegen, zodat elke ploeg in ieder geval acht keer in actie kwam. Het niveau van de deelnemende ploegen was tijdens de twaalfde editie opvallend hoog. Onder het deelnemersveld bevonden zich opvallend veel spelers met divisieniveau. Zo waren er spelers van HHC, Spakenburg, ACV, DVS ’33, Berkum, Staphorst, KHC, Hoogeveen, HZVV, maar ook van onder andere Noordscheschut, HODO, Pesse, Ruinen, VVK, Tiendeveen en De Weide. Tiendeveen verliet halverwege het toernooi wegens teveel blessures. Een van de dertien scheidsrechters, René Boer, die de finale floot, prees het niveau van het gebodene van de spelers. ,,Met de aanwezige spelers zou je heel goed een divisie-elftal kunnen samenstellen. Ik heb nog nooit zo’n hoog niveau overall op een toernooi meegemaakt.” Er waren onder de brandende zon dan ook regelmatig fraaie staaltjes voetbal te bewonderen. Jim Veltmaat en Justin Benjamins van Hoogeveen, Thomas Reinders en Noah ten Brinke van HHC, Sem Crowther van DVS ’33, die komend seizoen voor Staphorst uitkomt, Luca Broers van ACV, Kevin van Dieren van Spakenburg (komend seizoen Staphorst) en Boaz Smits van KHC en zaalteam van Heracles, trakteerden de toeschouwers regelmatig op mooie acties. Ook in deze editie viel op dat spelers van verschillende clubs bij elkaar in het team speelden. De deelnemers waren zeer creatief in het bedenken van namen. Bij Ganado Nanspeelden onder andere Niek Brinkman, Jari Hilberdink van Pesse en spelers van Hoogeveen zaterdag, waaronder Ingmar Reinders. Onder de naam FC Meppel speelden Robin Zinger van MSC en Sander Hartman (Pesse) en Luca Broers (ACV) samen. De Airfryers bestond uit spelers van HZVV 1,2 en 3 en HHC. Team 18+ bestond onder andere uit Mike en Jay Doldersum en Youri Benjamins van Elim en Jim Veltmaat en Justin Benjamins van Hoogeveen. Andere creatieve namen waren 9 bier en 1 cola, Boemklapdakdraf, Boem boemBalubun, Niet laatste, FC Eierbal en WhoehahahihiOok de minder succesvolle teams hadden er plezier in op De Marke. ,,We gaan voor de 25ste plaats, want eerste worden we toch niet meer. Alleen als ze de ranglijst omdraaien,” liet een team weten.

Finales

Na de poulewedstrijden plaatsten zich de nummers een en twee van de drie poules en de twee beste nummers drie voor de kwartfinales. Team 18+ versloeg na strafschoppen FC Meppel, FC Blikkie won met 9-2 van FC Schut, Ganado Nanwon verrassend met 2-1 van Airfryers en Dos Cerveza won met 2-1 van Enjoy (VVK). In de halve finale hielden FC Blikkie en Ganado Nan elkaar op 0-0, maar Ganado Nan nam de strafschoppen beter. In de andere halve finale won Team 18+ nipt met 1-0 van Dos Cerveza door een treffer van Justin Benjamins. In de finale tussen Team 18+ en Ganado Nan was het krachtsverschil erg groot. Na een paar minuten leidde Team 18+ al met 2-0 door treffers van Justin Benjamins en Jim Veltmaat. Justin Benjamins maakte er daarna nog twee. Uiteindelijk won de ploeg met 5-1 en verdiende een geldprijs van 200 euro. De organisatie kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op de twaalfde editie van het populaire toernooi. Na afloop barstte het feest los en vermaakte zanger Arjan Veneman de aanwezigen met Nederlandstalige meezingers.

   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door Reinier de Boer - 28 juni, 2024
Volgende wedstrijd
3e klasse P
Team
G
W
G
V
PNT
1.
Beilen 1
Beilen 1
0
0
0
0
0
2.
EMMS 1
EMMS 1
0
0
0
0
0
3.
SC Erica 1
SC Erica 1
0
0
0
0
0
4.
HODO 1
HODO 1
0
0
0
0
0
5.
HOVC 1
HOVC 1
0
0
0
0
0
6.
Pesse 1
Pesse 1
0
0
0
0
0
7.
Ruinen 1
Ruinen 1
0
0
0
0
0
8.
VV Sleen 1
VV Sleen 1
0
0
0
0
0
9.
SVV'04 1
SVV'04 1
0
0
0
0
0
10.
vv Sweel 1
vv Sweel 1
0
0
0
0
0
11.
Titan 1
Titan 1
0
0
0
0
0
12.
Wacker 1
Wacker 1
0
0
0
0
0
Speelschema
Op het moment staan er geen wedstrijden gepland.
Hoofdsponsor