0528 241 547 De Marke 8, 7933 RD Pesse
Komt er dan toch nog een promotie?

VOETBAL - Er is toch nog een kans dat clubs als Noordscheschut, Achilles 1894, SV Pesse, Germanicus en het Staphorst van Paul Weerman volgend seizoen een klasse hoger spelen. De clubs in het amateurvoetbal kunnen namelijk een verzoek indienen bij de KNVB om te promoveren of te degraderen.


De bond besloot eind maart het seizoen te beƫindigen vanwege de COVID-19-pandemie en geen promotie en degradatie toe te passen, maar doordat er door fusies, veranderingen van speeldag en het verdwijnen van clubs enkele plaatsen vrijkomen in de competities, kunnen enkele teams toch promoveren. Voor teams die graag een klasse lager of hoger uit willen komen, schept de bond bovendien de mogelijkheid daartoe een verzoek in te dienen.

Voor 1 juni melden


Clubs die daarvoor in aanmerking willen komen, kunnen zich tot uiterlijk 1 juni melden bij de KNVB, zo maakte de bond donderdag in een brief aan alle verenigingen bekend. Het bestuur amateurvoetbal gaat daarna alle verzoeken behandelen en verwacht snel duidelijkheid te kunnen geven.

Het verzoek tot promotie of degradatie geldt alleen voor amateurclubs in de categorie A. Die behelst alle eerste elftallen, de reserve-elftallen van de reserve Hoofdklasse tot en met de reserve derde klasse, de Eredivisie voor vrouwen tot en met de derde klasse voor vrouwen en de Eredivisie tot en met de Hoofdklasse bij de jeugd van dertien tot negentien jaar.


GESCHREVEN DOOR

 Niels Dijkhuizen

   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter
Speelschema
Hoofdsponsor