0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Yves Heskamp uit Meppel start gedreven als nieuwe trainer van sv Pesse

‘Het moet een eer zijn in het eerste elftal te spelen’

sv Pesse degradeerde afgelopen seizoen naar de derde klasse en de club nam afscheid van trainer Harm Spijker. Yves Heskamp uit Meppel is komend seizoen de trainer van svPesse. De Meppeler heeft een indrukwekkend voetbalverleden als veel scorende spits van DVSV, Spakenburg, Genemuiden, Be Quick ’28, Oranje Zwart en MSC. De 49-jarige oefenmeester traint zelf nog regelmatig mee met de sterk vernieuwde selectie van Pesse.  

Yves Heskamp was na zijn voetballoopbaan trainer van MSC zondag en zaterdag, USV en FC Ommen. Het afgelopen seizoen was hij met zijn tweede seizoen als trainer van derdeklasser FC Ommen bezig, maar halverwege scheidden elkaars wegen. ,,Afgelopen december zijn we uit elkaar gegaan. De club had ambitie. Dat is prima, maar dan moet je er ook naar handelen. Ze wilden een spits halen en die zoeken ze nog steeds. Ze wilden de tweede club van de regio worden achter HHC.” Daardoor kon de nieuwe trainer van Pesse zijn nieuwe club regelmatig aan het werk zien. ,,Ik vroeg me af of er wel getraind werd. Conditioneel was het onder de maat. Ik heb zes keer een andere opstelling en een andere samenstelling gezien. Daar hou ik niet van, de groep moet weten waar het aan toe is.” Heskamp is een trainer die veel waarde hecht aan orde en saamhorigheid. ,,Ja, ik hou van goed en netjes werken. Normen en waarden vind ik belangrijk. Daar hoort ook goed omgaan met materiaal bij. Ook vind ik dat spelers respect moeten hebben voor de vrijwilligers. Zij zetten iets fantastisch neer. Het complex is mooi met een goed hoofdveld en een kunstgrasveld en dat moeten de spelers ook zien.” De Meppeler wil graag werken met spelers die veel voor het voetbal over hebben. ,,Ik ben wel duidelijk. We gaan een bepaalde kant op en als je niet mee wilt, dan kun je beter iets anders gaan doen. Het moet een eer zijn voor het eerste elftal te spelen, het mag geen ‘moetje’ zijn. Ik werk graag met jongens die graag willen, want bij een bepaalde spelwijze heb ik iedereen nodig. Ik train al enkele weken bij Pesse en mij is wel duidelijk dat het bestuur en de spelersgroep graag willen.Ik ben fanatiek en ik investeer met passie in Pesse.

Als ik ergens trainer ben, ga ik er helemaal voor en ik heb ervaren dat dat bij Pesse ook zo is. Pesse is een leuke en positieve club. Ik hamer er steeds op dat ik verwacht daiedereen zich gedraagt, ik hou niet van negatief gedrag. Metamorfose Deze zomer vond een ware metamorfose plaats bij sv Pesse, want maar liefst zeven spelers verlieten de ploeg. Sven Evenhuis, Dennis van Wijk, Marco de Vries, Nordin Prikken, Ruben Brinkman, Remmert Verbrugge en Bennie van Dam zijn er komend seizoen niet meer bij. Daarvoor in de plaats kwamen Jari Hilberdink, Jesse Evenhuis, Rick Witten en Mike Bruinenberg van Pesse zaterdag en Bram Otten van ZZVV. ,,Natuurlijk is het jammer dat zoveel spelers zijn vertrokken. We hebben nu veel jonge jongens in de selectie, die zich verder kunnen ontwikkelen,” zegt Heskamp. ,,De jonge spelers kunnen groeien en er is dus veel werk op alle vlakken. We kunnen ergens naar toe groeien en dat is een mooie uitdaging. Ik ben heel blij dat Pesse weer een Jo19 heeft, dat is erg positief. Het gaat ook om de sfeer, het is belangrijk dat het één team is.”


Tijdens de eerste training maakte hij bekend op welke manier hij wil gaan spelen in 3C. ,,Ik heb aangegeven dat ik graag 4-3-3 speel en ik denk dat we daar de juiste spelers voor hebben.” Bij Pesse heerst 
trouwens alom tevredenheid over de indeling in 3C, want komend seizoen hoeft Pesse geen verre reizen te maken. Het treft onder andere Ruinen, Ruinerwold, Dwingeloo, Beilen, HODO, RaptimSweel en Sleen. ,,Ik ken de meeste ploegen in 3C niet, dus ik kan nog niet veel over het niveau zeggen. We gaan de komende weken met de spelers aan de slag en spelen oefenwedstrijden tegen USV, Wijster, Protos en Havelte.” Voor de beker is Pesse ingedeeld bij Witteveense Boys, VKW 2 en Smilde ’94.Bourgondisch leven Heskamp woonde in zijn jeugd in Avignon, want zijn vader speelde betaald voetbal bij Olympique Avignon. Ook speelde hij bij FC Twente, PEC Zwolle en FC Groningen. ,,In Avignon hebben we een Bourgondisch leven geleid, dat was prachtig.” Terug in Nederland speelde Yves twee jaar bij FC Meppel. Er leek voor de speersnelle spits een mooie toekomst weggelegd, maar hoewel FC Zwolle interesse toonde, kwam het nooit tot een overstap. In zijn puberjaren had Heskamp zijn gedachten namelijk niet altijd bij het voetbal, pas aan het begin van de 21e eeuw viel het kwartje. ,,Ik had er zeker in die periode meer uit kunnen halenDe focus lag niet bepaald op voetbal in die jaren. Ik was heel druk met andere zaken. Zonde.” Nadat hij in Spanje had gewerkt, verhuisde hij naar Den Haag en voetbalde bij DVSV in Darp, waar zijn vader trainer was. Hij keerde terug naar FC Meppel, waarvoor hij dertien keer scoorde. 

korbach

Heskamp was enige tijd chauffeur van Fritz Korbach, die destijds trainer van Heracles was. ,,Ik reed hem elke dag van Steenwijk naar Almelo en soms trainde ik met Heracles mee. Soms ging ik naar de sauna, maar soms kon ik naar huis. Hij zei dat hij wel weer >span class="s3"> kwam. Een prachtige kerel was het, recht voor de raap. Ik heb veel van hem geleerd, hij was geen meeloper, hij bleef altijd zichzelf.” Als spits van Genemuiden, Spakenburg en Be Quick ’28 beleefde hij succesvolle jaren. Bij Genemuiden maakte hij vijftig goals en werd hij kampioen in de Hoofdklasse en won de regionale beker. Bij Spakenburg kwam hij in twee seizoenen tot 28 goals. ,,Daar was het nog doller en gekker met het publiek. Dat is het mooiste wat ik heb meegemaakt op voetbalgebied. Bij de derby tegen IJsselmeervogels waren 9000 toeschouwers. Mooi ook hoe je daar werd behandeld als speler, je voelde je echt gewaardeerd. Het is dat ik het reizen op een gegeven moment helemaal zat was, anders had ik daar langer gevoetbald.” Bij Be Quick'28beleefde hij genoeg hoogtepunten. ,,Daar heb ik schitterende wedstrijden gespeeld in de Amstel Cup. We speelden tegen Willem II en twee keer kwamen we op voorsprong door een doelpunt van mij. Een mooie tijd.” Daarna speelde hij bij MSC en Oranje Zwart. ,,MSC is wel mijn cluppie geworden, ik ken daar iedereen.” Na zijn spelersloopbaan werd hij trainer bij MSC, USV en FC Ommen. Inmiddels is de voorbereiding voor het nieuwe seizoen bij sv Pesse gestart en maakt hij indruk vanwege het feit dat hij tijdens de training meedoet en toont dat hij nog steeds erg snel is.   

 ‘Ik investeer met passie in sv Pesse. Ik werk graag met jongens die er wat voor over hebben’   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door Reinier de Boer - 26 september, 2023
Volgende wedstrijd
3e klasse P
Team
G
W
G
V
PNT
1.
Beilen 1
Beilen 1
0
0
0
0
0
2.
EMMS 1
EMMS 1
0
0
0
0
0
3.
SC Erica 1
SC Erica 1
0
0
0
0
0
4.
HODO 1
HODO 1
0
0
0
0
0
5.
HOVC 1
HOVC 1
0
0
0
0
0
6.
Pesse 1
Pesse 1
0
0
0
0
0
7.
Ruinen 1
Ruinen 1
0
0
0
0
0
8.
VV Sleen 1
VV Sleen 1
0
0
0
0
0
9.
SVV'04 1
SVV'04 1
0
0
0
0
0
10.
vv Sweel 1
vv Sweel 1
0
0
0
0
0
11.
Titan 1
Titan 1
0
0
0
0
0
12.
Wacker 1
Wacker 1
0
0
0
0
0
Speelschema
Op het moment staan er geen wedstrijden gepland.
Hoofdsponsor