Zakelijke bekerzege in Zuidwolde voor Pesse VR1

ZUIDWOLDE - Door de altijd creatieve KNVB stond dit weekend de jaarlijkse bekerwedstrijd tegen JVZ op het programma. Vorig seizoen verloor Pesse de bekerwedstrijd nog, terwijl in competitieverband twee keer werd gewonnen door de dames van Pesse.

Op een zonovergoten sportpark Woltingeslag werd na tien minuten de ban gebroken door de bezoekers. Aanvoerster Mannie schoot een vrije trap van zo’n 35 meter tegen de touwen: 0-1. Voor Pesse bleek dat het sein om even aan te zetten en dat zorgde ervoor dat het binnen twintig minuten de wedstrijd al besliste in haar voordeel. Eerst scoorde Danitsja op aangeven van Dyon de 0-2 en kort daarna verscheen Myrthe, na een goede aanval, oog-in-oog met de keepster van JVZ en ook zij bleek koelbloedig: 0-3.

Daarna kabbelde de wedstrijd onder warme omstandigheden naar het eind zonder doelpunten. Beide teams kregen nog wel kleine mogelijkheden en zo was Marlieke dicht bij een vierde treffer, maar haar inzet kwam via de paal weer terug in het veld. Daardoor eindigde de wedstrijd in 0-3 voor Pesse.

Volgend weekend speelt Pesse haar tweede poulewedstrijd van de beker thuis tegen wederom een oude bekende van vorig seizoen: Meppel/Alcides vrouwen 1. De ploeg uit Meppel speelde in haar eerste bekerwedstrijd met 1-1 gelijk tegen VVAK dat de derde tegenstander is in de beker.