Zaalteam Pesse naar tweede bekerronde na winst op FC Zuidwolde

Hoogeveen - Het eerste zaalteam van Pesse heeft de tweede bekerronde bereikt door een overtuigende 6-1 zege op FC Zuidwolde. Na een 4-1 ruststand liep de promovendus uit naar 6-1 en bekert verder.

Pesse is nieuw in de eerste klasse, terwijl FC Zuidwolde in de tweede klasse uitkomt.De selectie van Pesse bestond uit Niek Brinkman, Ingmar Reinders, Ezra Meijer, Len ten Oever, Jasper van Slooten, Torsten Reinders, Jesse Evenhuis en doelman Leon Brink. Pesse miste doelman Stanley Snijder, Jari Hilberdink (blessure) en Mike Bruinenberg. Sv Pesse startte het bekerduel in sporthal Trasselt in Hoogeveen met Niek Brinkman, Ingmar Reinders, Ezra Meijer, Jesse Evenhuis en doelman Leon Brink. Bram Vredeveld is de coach. De wedstrijd begon voor Pesse naar wens, want al na een minuut had Pesse de score geopend via Niek Brinkman. Na zes minuten strafte de behendige Ingmar Reinders een fout van Zuidwolde af en verdubbelde de voorsprong. Ingmar Reinders was soms onnavolgbaar en na een solo was hij dichtbij de 3-0, maar de doelman van Zuidwolde voorkwam dit. In plaats daarvan werd het even later 2-1 na een vrije bal. Eventjes zat er zand in de Pesser machine, maar Ingmar Reinders was de reddende engel, want hij hielp zijn ploeg met de 3-1 even over een dood punt. De mooiste aanval van de eerste helft ontstond in de twintigste minuut. Na een vlot lopende aanval via Ezra Meijeren Niek Brinkman rondde gastspeler Jasper van Slooten uitstekend af.

Na het fluitsignaal van scheidsrechter Elzo Zomer uit Fluitenberg begon Pesse het tweede bedrijf met dezelfde vijf waarmee de wedstrijd was aangevangen. Pesse liet Zuidwolde niet in de partij komen en na drie minuten stond het al 5-1. Na prima voorbereidend werk van Ingmar Reinders tikte Ezra Meijer bij de tweede paal binnen. Pesse bleef de betere ploeg, maar gelegenheidsdoelman Leon Brink moest toch enkele keren handelend optreden bij inzetten van FC Zuidwolde, waar ex-Pesse speler Bram Otten deel van uitmaakte. De tweede helft verliep voor Pesse moeizamer dan de eerste helft. Vijf minuten voor tijd kon Pesse toch de marge op vijf doelpunten brengen. Ingmar Reinders legde vanaf de achterlijn terug op Len ten Oever, die vernietigend uithaalde. Daardoor boekte Pesse in deze bekerwedstrijd toch een ruime zege en gaat het naar de tweede ronde. Vrijdag 13 september begint de competitie in de eerste klasse met een thuiswedstrijd in sporthal Het Activum om 20.00 uur tegen ZVV De Slingerij uit Ten Boer.

Sv Pesse-FC Zuidwolde 6-1 (4-1)1. Niek Brinkman 1-0, 6. Ingmar Reinders 2-0, 13. Zuidwolde 2-1, 17. Ingmar Reinders 3-1, 20. Jasper van Slooten 4-1, 28. Ezra Meijer 5-1, 45. Len ten Oever 6-1. Scheidsrechter: E. Zomer.