0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Zaalteam Pesse begint competitie met zege

Hoogeveen - De zaalvoetballers van sv Pesse zijn de competitie als debutant in de eerste klasse goed gestart door een 5-3 zege op De Slingerij 1 uit Ten Boer na een 3-2 ruststand. Pesse werd de afgelopen twee seizoenen kampioen, maar kreeg te maken met een taaie tegenstander. Pesse moest flink aan de bak, maar was blij met de eerste zege op een hoger niveau.

Na vijf minuten leek er geen vuiltje aan de lucht voor Pesse, want toen leidde de ploeg al met 2-0 door treffers van Jesse Evenhuis en Ingmar Reinders. De spits miste daarna de kans op 3-0, waarna het even later onverwacht 2-1 werd door een punter. Pesse was even van slag en De Slingerij verzuimde langszij te komen en miste zelfs een kans voor open doel. De 3-1 na een counter van Torsten Reinders zorgde even voor opluchting bij de groenwitten. Dat duurde niet lang, want te snel kwam De Slingerij al op 3-2. Vlak voor rust kwam Pesse goed weg bij een vrije kans voor de gasten, maar doelman Stanley Snijder zorgde voor een 3-2 ruststand.

Tweede helft Na rust startte Pesse met Stanley Snijder, Leon Brink, Ingmar Reinders, Jesse Evenhuis en Ezra Meijer. De thuisclub begon goed, dat resulteerde in een 4-2 voorsprong na een fraaie aanval via Ingmar Reinders, Leon Brink en afmaker Ezra Meijer. Pesse werd beter en werd vooral via snelle uitvallen gevaarlijk. Na tien minuten was een uitval succesvol via Ezra Meijer en dat leek de beslissing. De gastheren vergaten te scoren, waarna de gasten enige hoop kregen na de 5-3. Pesse liet het verder niet komen en was nog dichtbij treffers via Mike Bruinenberg en Jesse Evenhuis die de paal en de lat raakten. ,,Vorig seizoen konden we vaak op conditie winnen, maar in deze klasse is ook goed voetbal nodig. Zij hadden weinig ruimte nodig om te scoren,” zegt Pesse-coach Bram Vredeveld. ,,Op een hoger niveau is leuker voetballen. De tegenstander zet meer druk dan wij gewend zijn.” Vrijdag gaat Pesse op bezoek bij LTC in Assen.

Pesse-De Slingerij 1 5-3 (3-2) 4. Jesse Evenhuis 1-0, 5. Ingmar Reinders 2-0, 11. 2-1, 18. Torsten Reinders 3-1, 19. 3-2, 28. Ezra Meijer 4-2, 35. Ezra Meijer 5-2, 48. 5-3. Scheidsrechter: Mangroeal. Pesse: Snijder; Evenhuis, Brink, I. Reinders, T. Reinders, Meijer, Brinkman.