0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Wilskrachtig Pesse verslaat koploper Raptim

Pesse - Pesse heeft de spanning in de titelstrijd in 3C weer enigszins teruggebracht. De ploeg van trainer Yves Heskampboekte een 1-0 zege op koploper Raptim. De heftige strijd in het spannende topduel leverde voor beide ploegen zo’n handvol kansen op. Good old Marco Hartman was voor Pesse in de slotfase het goudhaantje met de beslissende treffer. Daardoor bracht Pesse de achterstand op de lijstaanvoerder tot vier punten terug.

Pesse heeft dit seizoen nog niet compleet kunnen aantreden en dat was in deze wedstrijd opnieuw het geval. Pesse miste Remmert Verbrugge, Ezra Meijer, Mike Bruinenberg, Robin Zinger en Bram Vredeveld.
De topper was de wedstrijd van de grensrechters, want maar liefst vijf treffers werden afgekeurd wegens buitenspel. Daarnaast waren beide ploegen niet blij met arbiter De Vries, die maar liefst negen gele kaarten gaf. Raptim begon het best aan de wedstrijd en was na drie minuten via Stan Meppelink al dichtbij een treffer, maar Pesse-doelman Ruben Waninge, die een prima wedstrijd keepte, bracht knap redding. Na een kwartier scoorde Wouter van Dunem, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Het fysiek sterke Raptim was het meest dreigend en Pesse kreeg pas na een half uur haar eerste kans. Twee keer was Ingmar Reinders dichtbij een doelpunt, maar doelman Kay de Groot redde. Een afstandsschot van Sven Meiringh leek de hoek in te gaan, maar Milan Kolen kon er ternauwernood een corner van maken.

Tweede helft

Ook na rust zagen de supporters felle duels met nog vier afgekeurde treffers, waarvan drie voor Pesse. Ruben Waninge werd opnieuw de held door twee vrije ballen van Sven Meiringh schitterend te pareren. Na tien minuten scoorde Niek Brinkman, maar tot ontsteltenis van heel Pesse ging de vlag omhoog en arbiter de Vries honoreerde het vlagsignaal. Even later werd Stan Meppelink de diepte ingestuurd en ook nu ging de vlag de lucht in en ging de treffer van de gasten niet door. Na ruim een uur kopte Milan Kolen de bal binnen, maar opnieuw kende de treffer geen genade in de ogen van arbiter de Vries. Even later trof Marco Hartman, die zijn laatste seizoen bij Pesse speelt, doel, maar opnieuw werd de treffer afgekeurd. In het laatste kwartier was Pesse de betere ploeg en joeg fel op de zege. Die gretigheid resulteerde tien minuten voor tijd in de enige treffer van het duel en spits Marco Hartman was de gevierde man. Robin Okken zette vanaf links voor en Hartman tikte het leer langs Kay de Groot. Arbiter de Vries floot pietluttig en gaf drie invallers van Raptim geel, omdat ze niet met de rug naar hem toe gingen staan. Het pleitte voor Pesse dat het de aanval bleef zoeken. Marco Hartman was zelfs dichtbij de 2-0, maar van dichtbij kopte hij naast. In de absolute slotfase kreeg Raptim nog een vrije kopkans, maar die rolde naast, waardoor Pesse een goede slag sloeg. Ook in zeven minuten blessuretijd kon Raptim niet de gelijkmaker forceren en leed haar tweede nederlaag van het seizoen.

Pesse-trainer Yves Heskamp vond de zege verdiend.

,,Gezien de hele wedstrijd hebben wij de winst verdiend. Raptim begon beter, maar vooral in de tweede helft waren wij beter. Wij hadden de koploper beter onder controle en vooral de wilskracht van ons was geweldig. We hebben veel strijd geleverd. Nu je de koploper verslaat, ga je je toch achter de oren krabben, dat je punten liet liggen bij Ruinerwold en Dwingeloo. Anders had je nu misschien bovenaan gestaan.

Pesse-Raptim 1-0 (0-0)
78. Marco Hartman 1-0. Scheidsrechter: De Vries. Geel: Meiringh, S. Meppelink, S. Kootstra, vd Griend, T. Kootstra, Schlepers (Raptim), Kolen, S. Hartman, Brinkman (Pesse).
Pesse: Waninge; Kolen, Otten, van Dam, Nes; S. Hartman, Brinkman, Strijker; Reinders, Okken (83. Vetrennikov), M. Hartman.