Vrouwentak SV Pesse beleefde doelpuntrijke zaterdag, Vrouwen 1 bekert door

Wie doelpunten wilde zien op zaterdag 16 september moest bij één van de drie damesteams van de SV Pesse vrouwentak zijn. Waar SV Pesse Vrouwen 1 met 0-6 won, deed de MO17 daar nog een schepje bovenop met een 3-9 overwining. Maar spande SV Pesse Vrouwen 2 de kroon met een 10-0 thuisoverwinning.

3 e bekerwedstrijd SV Pesse Vrouwen 1
Na de bekerwedstrijden tegen FC Klazienaveen en VV de Weide stond de 3 e bekerwedstrijd tegen Drentina op het programma. Na 2 overwinningen was een gelijkspel vandaag voldoende om de volgende ronde van de beker te bereiken.

Een counterend VV Drenthina Vrouwen 1 creëert mogelijkheden
Op het hoofdveld van VV Drenthina werd al direct de speelwijze van de vrouwen uit Emmen zichtbaar. Terugtrekken rond de eigen 16 en hopend op een goed uitgevoerde counter om zo een positief resultaat te halen. Deze speelwijze leverde binnen enkele minuten na de aftrap bijna het gewenste resultaat op. De snelle buitenspeelster kwam alleen op keepster Susanne Hiemstra af, maar deze behoedde SV Pesse Vrouwen, door een goede redding, voor een snelle achterstand. Na 20 minuten het eerste wapenfeit van SV Pesse. Een uithaal van Tessa Bols belandde op de lat. Hierna 2 corners voor SV Pesse, waarbij de 2 e kort genomen corner het meeste gevaar opleverde. Melissa
Timpen wordt kort aangespeeld en omspeelt haar tegenstander en het schot van Melissa gaat net aan de verkeerde kant van de paal naast. Hierna drie mogelijkheden op rij. Een goede steekpass van Melissa komt bij Rosan Gritter terecht en Rosan ziet haar schot in de 25 e minuut via de binnenkant
van de paal binnen gaan en brengt daarmee de 0-1 op het scorebord. De volgende aanvallen beginnen bij spits Rolinda Strijker. Een prachtige pass op Rosan wordt door de keepster gered. De volgende aanval via Rolinda en Janke de Vries komt bij Mannie Otten terecht. Mannie schiet voor het
trouw opgekomen Pesser publiek naast. De 0-2 komt even later op het scorebord terecht. Een perfecte pass van Janke over de verdediging van Drenthina komt bij de diepgaande Mannie terecht. Met een bekeken lobje over de keepster scoort Mannie beheerst. Binnen 1 minuut volgt ook de 0-3. Linksback Maureen Strijker speelt met een strakke pass nicht Rolinda in, die open draait en de bal mee geeft in de loop van Rosan. Rosan rondt deze goed
uitgespeelde aanval perfect af en scoort hiermee haar 2 e goal van de middag.

Handbalverdediging houdt niet stand in de 2 e helft
De 2 e helft werd het éénrichtingsverkeer naar het doel van Drenthina. Waar SV Pesse Vrouwen in de 1 e helft nog iets van tegenstand had, was hier in de 2 e helft geen sprake meer van. Met 1 diepe spits en 10 speelsters in een 20 meter zone van de eigen goal was het duidelijk dat Drenthina de schade beperkt wilde houden. De vele aanvallen die volgden leverden ook schotkansen voor de
verdedigsters van SV Pesse op. In de 10 e minuut na rust gaat een schot van centrale verdedigster Pleun Busstra naast. Evenals een schot van linksback Maureen na een afgeslagen corner. In de 25 e minuut krijgt SV Pesse een terechte strafschop. Net als in de 1 e helft een pass op de diepgaande
Mannie die in de rug wordt gelopen door de rechtsback van Drenthina. De (soms in de weg lopende) scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. Mannie schiet deze feilloos in de rechterbovenhoek binnen, 0-4. 3 minuten de later de 0-5. Een fenomenale uithaal van 25 meter van Tessa belandt buiten het bereik van de keepster in de rechterhoek van het doel. In de 33 e minuut een aanval over vele schijven die hard en onhoudbaar wordt binnen geschoten door Rolinda. Deze 0-6 betekent ook de eindstand voor een sterker spelend SV Pesse Vrouwen. Die op mentaliteit van onder andere Manon Vierhoven en Dana Meier deze wedstrijd met 11 speelsters begon en ook met de 11 dezelfde namen beëindigde.