Vrouwen 1 wint ook tweede oefenduel

Pesse - Woensdag 26 augustus stond het tweede oefenduel voor onze vrouwen 1 op het programma. Bezoekende ploeg was SVO JVZ uit Zuidwolde en tevens competitiegenoot.

Pesse begon goed aan de wedstrijd en kwam na ruim vijf minuten spelen al op voorsprong. Na een steekpass vanuit het middenveld verscheen Rosan oog-in-oog met de doelvrouw van JVZ, waarna zij deze omspeelde en de bal in het verlaten doel schoof: 1-0. Daarna nam JVZ meer initiatief, maar dat leidde niet tot grote kansen. Pas tien minuten voor rust viel de gelijkmaker van de ploeg uit Zuidwolde: 1-1. Kort daarna counterde JVZ nog een keer gevaarlijk, maar met een prachtige sliding voorkwam Mannie nog een grote kans voor JVZ.

In de tweede helft kreeg Pesse meer grip op de wedstrijd en zette het JVZ voortdurend onder druk op eigen helft. Dat leidde al snel tot de 2-1 van Danitsja. Lang kon Pesse niet genieten van haar voorsprong, want op prachtige wijze kwam JVZ uit een van de spaarzame uitvallen langszij: 2-2. Daarna nam Pesse weer initiatief, maar het duurde tot tien minuten voor tijd dat de verdiende 3-2 viel. Met een prachtig afstandsschot verschalkte Danitjsa de keepster van JVZ.

Voor beide teams was dit een nuttige oefenwedstrijd om weer wedstrijdritme op te doen en dingen uit te proberen. Pesse start zaterdag het bekeravontuur thuis tegen competitiegenoot VVAK om 14.30 uur.