SV PESSE ZATERDAG 1 WEET WEDEROM TE WINNEN EN KAN OMHOOG KIJKEN.

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de wedstrijd SV Pesse zaterdag 1 - SC Angelslo 2.  De Pessenaren zijn de laatste weken goed op dreef en hopen ook vandaag op het altijd zonnige sportpark de Marke de overwinning over de streep te trekken.

EERTE HELFT
Zoals eerder benoemd zijn de eeuwige talenten van trainer Prins, in de witte shirtjes en groene broekjes de laatste weken in bloedvorm en wisten een aantal wedstrijd op rij te winnen. Daarom benadrukte trainer Prins bij de wedstrijdbespreking om deze winnende route te blijven bewandelen en we zo de tweede seizoenshelft nog mooie overwinningen konden behalen met elkaar.

In de eerste minuut bleek direct dat de plannen van de trainer begrepen waren en was het Evenhuis die met een mooi schot de keeper van Angelslo al wist te verschalken 1-0.
U zou denken dat Pesse door de vroege goal zo scherp als een pasgeslepen schaats aan de wedstrijd is begonnen. Helaas bleek niks minder waar en was het Angelslo die al snel de 1-1 maakte door een foutje in de opbouw aan de kant van de thuisploeg. Even later ging het van kwaad naar erger en was er een voorzet van de gasten die alles en iedereen mist en ook doelman van der Vrugt verwachtte de bal niet, die plots achter hem in het net belandde. De stand op het bord ging naar 1-2 voor de gasten en er waren pas 14 minuten gespeeld.
Nog geen 5 minuten later was het weer de beurt aan SV Pesse en was het Brink die scoorde uit een goeie voorzet van Evenhuis. 2-2. Zouden Brink en Jesse [Evenhuis], de tandem van Pesse, dan weer zo belangrijk voor het team zijn als voorgaande weken? Dat antwoord kan ik u alvast verklappen : JA!
Want in minuut 25 was het wederom Evenhuis die de bal, na een goede voorzet van Priet, met een  goed uitgevoerde volley de bal voor de derde keer ( en zijn tweede) achter de doelman schoot.
In minuut 30 was het wederom de beurt aan de thuisploeg en was het weer Brink en Jesse ,de tandem van Pesse. De tandem was weer zo op dreef dat het leek alsof de uitploeg slechts figureerde als een stel geel rode pionnen die bedoeld waren om met de tandem tussendoor te slalommen. Het was dit keer Evenhuis die de bal bij Brink inleverde die er na een half uur spelen dus 4-2 van maakte.
De mannen van trainer Prins kregen nog een aantal kansen voor rust om de score nog gunstiger te maken maar helaas lukte dit voor rust niet. De grootste kans was voor Casander die de bal van een metertje of 20 net naast het doel plaatste.
Scheidsrechter Metselaar vond dat iedereen wel toe was aan rust na zo'n indrukwekkende eerste helft met veel doelpunten en floot op z'n fluit wat de spelers naar de kleedkamers dirigeerde.

TWEEDE HELFT
"Niet inkakken maar bij pakken" Klonk het in de kleedkamer, wat natuurlijk betekende dat de groen witte matadoren de voorsprong moesten vergroten in plaats van in te kakken en de uitploeg het gevoel te geven dat er nog wat te halen valt.

De eerste 10 minuten waren minder enerverend als de eerste 10 minuten van de eerste helft. Pesse keek de spreekwoordelijke kat uit de boom en het lukte Angelslo maar niet om de druk erop te krijgen om er voor hen een resultaat uit te halen.
In de 56e minuut was het dan weer de beurt aan Pesse. Na een goed lopende aanval die begon bij keeper van der Vrugt  kreeg Priet de bal aan de rechterkant en gaf de bal strak voor op Brink die de bal simpel kon intikken. 5-2. "Je moet er maar staan" zei Brink lachend toen hij terug naar zijn eigen helft liep. Na deze goal probeerde Angelslo onder de druk uit te komen van Pesse door de bal maar eens lang te gooien op de buitenspelers. Na 6 minuten proberen en 10 lange ballen lukte het Angelslo om wat terug te doen. De lange bal kwam bij de buitenspeler terecht die op zijn beurt een goeie voorzet gaf en de spits van de gasten de verdediging van Pesse geen kans gaf en zo de 5-3 maakte. Na deze goal bleef het een tijdje rustig, Pesse hield het hoofd koel en speelde de bal rustig rond en liet de tegenstander achter de bal aan lopen.
Toch was de thuisploeg nog niet klaar met scoren en was het 10 minuten voor tijd Prietje die de bal wou voor geven, maar de bal niet voor het doel kwam, maar erin ging. Zo was het 6-3 en leek de wedstrijd wel beslist in het voordeel van Pesse. De tijd tikte langzaam weg en met een 6-3 stand op het scorebord vonden de meeste spelers het wel mooi geweest, maar niet iedereen wou het hier wel bij laten. Vlak voor tijd was het een prima spelende van Slooten die goed druk zette, de bal afpakte en de bal op randje 16 aan Brink te geven. En, u raad het al, was het wederom Brink die met een droge schuiver tekende voor zijn vierde treffer van de dag.  Het was nu 7-3 en was het voor iedereen wel duidelijk dat Pesse wederom 3 punten pakte en eindelijk weer eens omhoog mag kijken op de ranglijst.

Graag willen wij bij deze de sponsoren, supporters en scheidsrechter Metselaar bedanken voor weer een enerverende voetbalmiddag.

Volgende week 23 maart speelt SV Pesse zaterdag 1 uit tegen DZOH om 12:15.
Mocht u vroeg uit de veren zijn en/of in de buurt van Emmen zijn, kom dan vooral eens een kijkje nemen en de matadoren aan te moedigen.