0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
SV PESSE ZATERDAG 1 HEEFT GEEN MOEITE MET DZOH 4.

Afgelopen zaterdag mochten de mannen van de zaterdag 1 eens vroeg op pad in Emmen tegen DZOH 4 waar de aftrap al om 12:15 uur werd genomen. De omstandigheden waren niet heel best door de regen wind en hagel maar daar wisten de mannen van trainer Prins het publiek warm te spelen door een uitzonderlijk goede pot voetbal op de mat neer te leggen.

EERSTE HELFT
Pesse begon de eerste helft goed en was vanaf het begin al direct gevaarlijk en kreeg al snel een aantal kansen die helaas door Evenhuis en Brink werden gemist. Waren de mannen de tandem vergeten mee te nemen of waren slechts de banden zacht? Het antwoord volgt in het vervolg van dit verslag.
De 10 minuten die daarop volgden bleek het niet alleen een goede openingsfase te zijn, maar was het Pesse dat heer en meester bleek te zijn in het natte Emmen. Er volgden nog een aantal speldenprikjes van de groen witte matadoren voor dat het dan eindelijk 0-1 werd. Het was Brink die een goede actie in huis had en een man uitspeelde, vervolgens gaf hij de bal goed mee aan Koolhof die op zijn beurt Evenhuis wist te bereiken die goed een man uitkapte en de verlossende 0-1 maakte. Het lijkt er hiermee op dat Evenhuis zijn deel van de tandem in ieder geval mee had genomen richting Emmen.
Pesse bleef hierna de combinatie zoeken en bereikten daarmee een aantal kansen waarvan er uiteindelijk rond het half uur spelen de 0-2 volgde via Prins. Het was een opbouw van achteruit die via Koolhof aan de rechterkant terecht kwam bij van Slooten. Hierop volgde een uitstekende loopactie van Prins die na een goede bal van van Slooten een 1 op 1 met de doelman wist te verzilveren. Hiermee lijkt het er ook op dat de vloek die Prins bij zich droeg van het missen van 1 op 1 kansen voorbij was. 0-2.
Na de 0-2, was het dan toch de thuisploeg die iets terug probeerde te doen. Vlak voor rust belandde een bal uit de kluts op de rand van de 16 waarbij de speler van DZOH niet nadacht en verwoestend uit haalde. Hier gooide Woldman zich goed voor waardoor er geen goal ontstond. Woldman speelde deze wedstrijd blijkbaar ook zo goed, dat de trainer van de tegenpartij hem na de wedstrijd met louter complimenten overviel waardoor Woldman zichzelf zelfs ongemakkelijk door voelde, want zo overvallen worden met zoveel complimenten gebeurt hem namelijk ook niet elke week.
Maar goed terug naar het voetbal.
DZOH kreeg vlak voor tijd nog een corner die door de lange verdediger van de Emmenaren in de lange hoek werd gekopt maar het doelman Snijder was die de bal wist te pareren en zo de eerste helft beëindige.

TWEEDE HELFT.
Gaat u er maar eens goed voor zitten want de tweede helft was zowaar een echt doelpuntenfestijn.
Vlak na rust werd direct de noodzakelijke 0-3 in het boekje van de scheids genoteerd. Het was Prins die de bal van de rechterkant laag voor gaf en op die manier de ingeschoven voorstopper Plaizier bediende die de bal als een echte spits laag en hard in de verre hoek wist te plaatsen.
Na de 3-0 vond trainer Prins dat het tijd was om "DE SOLDAAT" (Schiphof) in te brengen. De soldaat had er blijkbaar zoveel zin in dat hij 1 minuut na zijn invalbeurt met zijn eerste bal contact een corner van Evenhuis binnen wist te werken. Dit tot ieders verbazing aangezien Schiphof de kleinste man op het veld was dat moment,. Maar na een maandje koukleumen en marcheren op een oefenterrein ergens in Duitsland werd het hem door iedereen gegund.
Het was nu 0-4 en leek het er niet op dat de talenten van trainer Prins het hierbij zouden laten.
Dat bleek nog geen 5 minuten later wel toen de bal via van Slooten van Dam en Prins de bal voor de voeten van Brink kwam die ook zijn goal maakte. Hieruit kon iedereen opmaken dat niet alleen Evenhuis zijn deel van de tandem had meegenomen maar dat ook Brink zijn deel ondanks het slechte weer uit de garage had gehaald.
De 10 minuten die hierop volgde was het een ware schiettent aan het worden, maar werd er niet gescoord ondanks dat er grote kansen waren voor van Slooten, van Slooten en nog eens van Slooten. Er werd in die 10 minuten ongeveer zoveel op doel geschoten dat "DE SOLDAAT" (Schiphof) zich er goed in thuis voelde. Hij voelde zich zo erg thuis dat hij kort erna wel aantekende voor de 0-6. Wederom werd een schot van van Slooten gepareerd en was het Schiphof die als een duveltje uit een doosje tevoorschijn kwam achter de grote verdedigers en de rebound er wel in schoot.
Hierna was het voor de eerste keer in de tweede helft en de laatste keer van de wedstrijd een aanval van de thuisploeg. De bal kwam over de rechterkant door en besloot de rechtsvoor van DZOH van grote afstand te schieten tot verbazing van de meesten, maar wat de rechtsvoor wel had gezien was dat doelman Snijder bezig was met de bal die van het andere veld in ons veld werd geschoten. Snijder kon nog net de bal van het andere veld uit zijn handen rollen om vervolgens het laaggeplaatste schot van DZOH op te pakken.
Nu was het weer de beurt aan Pesse.
Waar Brink de bal op het middenveld aan de voet had hoorde hij ineens vanuit de verte iets aan komen rennen en schreeuwen. Het was de opstomende rechtsback Koolhof die helemaal van achteruit een sprint had ingezet richting het doel van de tegenstander. Koolhof kreeg de bal van Brink, denderde de zestien meter in, kapte een man uit en kreeg de bal via de binnenkant van de paal in het doel. Koolhof was zo euforisch met zijn eerste goal van het seizoen dat hij naar de cornervlag rende en juichte als Cristiano Ronald door de SIIIIUUUU celebration te doen.  Hierdoor was het 0-7.
Het slotakkoord van de wedstrijd was ook voor de mannen uit Pesse.
Het was Casander die de bal goed opende op van Dam, van Dam zag voor de bal gespeeld was Brink al vrij staan, gaf hem de bal en zo wist Brink zijn tweede van de wedstrijd te maken en zo de 0-8!! eindstand op het scorebord zette.

Aanstaande zaterdag zijn de mannen van de Zaterdag 1 vrij maar die week erop volgt een thuiswedstrijd om 14:30 uur.

Zou Pesse de winnende reeks voort kunnen zetten? Zouden ze weer het goede spel van afgelopen weken laten zien? Zou de vloek van 1 op 1 kansen van Prins echt voorbij zijn? Zou van Slooten dit keer de bal wel tegen de touwen schieten?  Zouden Brink en Jesse weer de tandem hebben opgepoetst? U komt er maar op 1 manier achter....