SV Pesse Vrouwen maakt het de koploper in de 2e klasse weer lastig en pakt verdiend punt

Na het eerdere gelijkspel tegen koploper ZAC uit Zwolle, pakten de “Benjamins” dames deze zaterdag een punt tegen de ongeslagen koploper VV Bergentheim (4 wedstrijden 12 punten en doelsaldo       10-4). Na de verloren uitwedstrijd, 4-0 tegen HHC Hardenberg, herpakten de Pesser dames zich deze wedstrijd tegen VV Bergentheim. MO17 speelster Kirsten Bakker bekroonde haar goede invalbeurt met de gelijkmaker.

VV Bergentheim begint voortvarend aan de wedstrijd, SV Pesse neemt daarna het initiatief over 3 minuten na het begin van de wedstrijd komt VV Bergentheim gevaarlijk voor de goal van SV Pesse. Deze kans voor de dames uit Bergentheim wordt perfect gepareerd door keepster Susanne Hiemstra.

Keepster Susanne “Suus” Hiemstra begint sterk aan de wedstrijd

Na deze kans herpakt het team van SV Pesse zich en geven de vandaag sterke spelende achterhoede in het vervolg van de 1e helft geen kans meer weg, behoudens enkele afstandsschoten. Het Pesser middenveld zorgde ervoor dat VV Bergentheim het spel niet kon maken en ontlasten daarmee de achterhoede maar lieten met hun instelling ook zien dat er voor Bergentheim weinig was te halen in Pesse. In minuut 15 van de 1e helft een perfect uitgespeelde aanval van achteruit resulteerde helaas niet in een doelpunt. Rechtsback Maureen Strijker combineerde via het middenveld. Maureen haalde de achterlijn en gaf een afgemeten voorzet op Rolinda Strijker. Rolinda schoot, maar zag haar schot op de buitenkant van de paal belanden. SV Pesse kreeg via Tessa Bols nog 2 mogelijkheden. Op snelheid kwam Tessa in beide situaties net tekort om de 1-0 op het scorebord te zetten. Ook kreeg Rosan Gritter nog een mogelijkheid door een verkeerde terugspeelbal van de linksback van Bergentheim. De bal ging echter te ver naar buiten waardoor deze kans verloren ging. Met een 0-0 stand werd de thee opgezocht door de beide teams.

Doelpunten gescoord in de 2ehelft, MO17 speelster Kirsten Bakker zorgt voor de verdiende gelijkmaker De 2e helft begint voor SV Pesse goed. Rosan Gritter komt vrij door aan de linkerkant van het veld in de 3e minuut na rust. Haar schot verdwijnt aan de verkeerde kant van de paal, waardoor Bergentheim ontsnapt aan een snelle 1-0 achterstand. In de 20e minuut in de 2e helft krijgt SV Pesse een corner. Door de onzekere keepster van Bergentheim werd dit nog een mogelijkheid die er niet in ging. Enkele minuten hierna een vlammend schot die net naast de goal gaat. Aanvoerder Mannie Otten verwerkt de scheidsrechtersbal perfect maar dit schot verdwijnt net naast de keepster en paal naast het doel van Bergentheim. Bergentheim neemt hierna het initiatief over door met de inkomende centrale verdedigster meer druk op het goed verzorgde veldspel van SV Pesse te zetten. In de 25e minuut maakt Kirsten Bakker haar opwachting als linkerspits. De snelle jonge speelster van MO17 wist het bij haar invallen nog niet dat zij naar later bleek het middelpunt van vreugde te zijn. In de 28e minuut komt de 0-1 op het scorebord. Een dieptepass van de middenvelder van Bergentheim komt bij de linkerspits en zij rondt beheerst af over de uitkomende keepster Susanne. SV Pesse krijgt in de 34e minuut een uitgelezen kans om op de 1-1 te komen. De vrije trap genomen door Mannie scheert net over de deklat waardoor Bergentheim met de schrik vrij komt. 3 minuten na deze vrije trap komt dan voor SV Pesse toch de verdiende gelijkmaker. Een strakke dieptepass verdwijnt achter de achterhoede van Bergentheim. De uitkomende keepster laat de bal los en de attent doorlopende Kirsten ontfutselt de bal van de keepster, passeert haar en schiet de bal in het verlaten doel. De vreugde bij SV Pesse was groot na deze gelijkmaker.

MO17 speelster Kirsten Bakker op weg naar de 1-1

In de laatste minuten van de wedstrijd waren er geen kansen meer voor beide teams. Vervelend moment voor SV Pesse was het geblesseerd uitvallen van de sterk spelende Maureen Strijker. Met een knieblessure verliet Maureen het veld en werd vervangen door Manon Smand.

Sterk spelende Maureen Strijker in actie

In de 92e minuut eindigde deze wedstrijd met een terechte 1-1 stand. Een sterk collectief SV Pesse liet zien vandaag als team er met en voor elkaar te staan. Waarmee wordt aangetoond dat met het bij vlagen goede voetbal gecombineerd met een portie inzet er goede resultaten behaald kunnen worden in deze 2e klasse. Volgende week speelt SV Pesse Vrouwen 1 de uitwedstrijd tegen VV De Weide Vrouwen 1. Om 12.00 uur wordt afgetrapt op het hoofdveld van VV De Weide.